Vācu muzejs sadarbībā ar Google digitalizē kolekciju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācu muzejs Minhenē sadarbībā ar IT gigantu «Google» piedāvās tiešsaistē aplūkot eksponētos darbus.

Sadarbības rezultātā Vācu muzeja ekspozīciju varēs aplūkot daudz vairāk nekā 1,5 miljoni cilvēku, kas ik gadu apmeklē muzeju klātienē, norāda ģenerāldirektors Volfgangs Hekls.

Mājaslapā «Google Cultural Institute» iespējams veikt virtuālu ekskursiju par muzeju. Pieejama gan pastāvīgā ekspozīcija, gan arī speciālās izstādes.

«Google» uzņēmis ļoti augstas izšķirtspējas attēlus, tāpēc eksponātus var pietuvināt un aplūkot tuvāk, kā arī iepazīties ar papildu informāciju par katru priekšmetu.

«Mēs esam digitalizācijas procesā vidū. Darām to tāpēc, lai mūsu kolekcija būtu pieejama zinātniekiem un interesentiem no visas pasaules,» sacīja Hekls.

Pagaidām digitalizēti aptuveni 300 eksponāti. Tas ir sarežģīts process, jo vispirms jāgūst piekrišana no visiem autortiesību turētājiem. Tas ne vienmēr izdodas, tāpēc pilnīgi visu kolekciju nevarēs padarīt pieejamu tiešsaistē, informēja «Google» pārstāvis Jenss Redmers.

Pakalpojumā «Google Cultural Institute» patlaban pieejami apmēram 500 muzeji 60 pasaules valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu