LMT prezentē rīku, kas ļauj viedtālrunī izveidot norobežotu vidi (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Mobilo sakaru kompānija «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) šodien notiekošajā ISACA Latvijas nodaļas un Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas (CERT.LV) kiberdrošības forumā prezentēja uzņēmumiem domātu rīku «Mobilo ierīču pārvaldība un drošība» (EMM).

Izveidotais rīks paredzēts uzņēmumiem, kas saviem darbiniekiem izsniedz darbam paredzētas viedierīces, un it īpaši tiem, kas darbiniekiem ļauj darba vajadzībām izmantot arī personīgos viedtālruņus.

LMT EMM ļauj viedtālrunī izveidot norobežotu vidi, kura paredzēta darba darīšanām un nav pieejama citiem ierīces lietotājiem,

pasargā ierīcēs noglabātos sensitīvos datus nozaudēšanas gadījumā, kā arī uzņēmumam nodrošina plašas monitoringa iespējas.

Jaunā pakalpojuma prezentācijā LMT korporatīvo risinājumu vadītājs Sandis Riņķis piebilda, ka patlaban lielākoties internets tiek pārlūkots, izmantojot viedierīču aplikācijas, kas ne vienmēr esot drošas. Arī no visām datoriekārtām tieši planšetes un viedtālruņi drošības risinājumu ziņā atpaliekot no personālajiem un klēpjdatoriem. Šis fakts radot draudus ne tikai privātpersonām, bet arī uzņēmumiem, kas, sekojot «bring your own device» tendencei, ļāvuši darbiniekiem piekļūt uzņēmuma datu sistēmām, izmantojot personīgās ierīces.

«Šobrīd LMT testa režīmā piedāvā mobilo ierīču drošības un pārvaldības pakalpojumu, kas uzņēmumiem par pāris eiro mēnesī ļaus nodrošināt drošu biznesa informācijas izmantošanu viedtālruņos un planšetdatoros. Šobrīd viedtālruņi Latvijā ir aptuveni 30% Latvijas iedzīvotāju, un to izplatība strauji pieaug. Arvien plašāk viedtālruņu iespējas izmanto arī darba vajadzībām, bet atšķirībā no darba datora mobilās ierīces Latvijā bieži vien īpaši neaizsargā. Ar jauno LMT pakalpojumu uzņēmums centralizēti varēs, piemēram, ierobežot veidu un vietu, kur saglabāt uzņēmējdarbībai konfidenciālos datus, kas tiek sūtīti e-pasta pielikumos, kā arī citu uzņēmuma informācijas lietošanu. Šādi risinājumi ir būtiski, lai nodrošinātos pret datu noplūdes, finanšu un reputācijas riskiem. Pašiem darbiniekiem arī šī būs papildu drošības sajūta, piemēram, ja viedtālrunis vai planšetdators tiek nozagts vai nozaudēts, jo šis risinājums ļauj attālināti izdzēst ierīces saturu, lai tas nebūtu pieejams citiem,» norādīja Riņķis.

Uzņēmumi jauno LMT mobilo ierīču drošības un pārvaldības pakalpojumu var lietot, izmantojot vai nu savus datu centrus, vai arī izvēloties LMT nodrošināto mākoņrisinājumu. Pakalpojums komercrežīmā būs pieejams no nākamā gada, bet šobrīd jebkurš uzņēmums var pieteikties to izmēģināt bez maksas.

Rīks izstrādāts sadarbībā ar korporatīvo mobilo risinājumu uzņēmumu «Famoc», kas esot ticis izvēlēts konkursā starp desmit līdzīgām kompānijām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu