Arvien vairāk cilvēku informāciju iegūst no sociālajiem tīkliem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ņemot vērā iegūto pieredzi komunikācijas procesā 2013.gada lielākajos notikumos, piemēram, Rīgas pils ugunsgrēks, traģēdija Zolitūdē, redzams, ka arvien vairāk cilvēku informāciju iegūst no sociālajiem tīkliem, teikts Iekšlietu ministrijas sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par krīžu komunikācijas pasākumu plāna 2011.-2013.gadam īstenošanu valdībai.

Tāpat iedzīvotāji turpina iegūt informāciju no viņiem jau zināmiem informācijas avotiem – iestāžu un ziņu portāliem, televīzijas un citiem plašsaziņas līdzekļiem.

Ziņojumā teikts, ka nepieciešams izvērtēt modernāku risinājumu pielietošanu šāda portāla izveidē, jo pēc Zolitūdes traģēdijā bojā gājušo saraksta publicēšanas Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) mājaslapās, šīs mājaslapas nespēja darboties lielā apmeklētāju skaita dēļ.

Kā pozitīva tendenci Iekšlietu ministrija min, ka pēc plāna pieņemšanas arvien vairāk valsts iestāžu ir aktivizējušas savu darbību sociālajos tīklos un tos aktīvi izmantojušas komunikācijai krīzes situācijā.

Ziņojumā norādīja, ka no 2011.līdz 2013.gadam no plānotajiem 23 pasākumiem pilnībā izpildīti 13 pasākumi, daļēji nodrošināta trīs pasākumu īstenošana, viens pasākums ir zaudējis aktualitāti. Viens pasākums nav izpildīts, jo nav pieejams iepriekš paredzētais finansējums. Šī iemesla dēļ nevarēja tikt īstenoti vēl divi pasākumi. Viena pasākuma izpilde nav nepieciešama, jo tas neveicinās plānā noteikto mērķu īstenošanu.

Divu pasākumu īstenošana vēl turpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu