Britu valdība rosina interneta «troļļus» sodīt ar bargākiem cietumsodiem (24)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas valdība ierosinājusi maksimālo cietumsodu «troļļiem» - interneta lietotājiem, kas sociālajos tīklos saviem upuriem uzbrūk ar aizvainojošiem un pazemojošiem komentāriem - palielināt no pašreizējiem sešiem mēnešiem uz diviem gadiem, svētdien vēsta laikraksts «The Mail on Sunday».

«Tas ir likums, lai cīnītos ar nežēlību, un iezīmē mūsu apņēmību stāties pretī kiberpūļa riešanai,»

laikrakstam sacīja tieslietu ministrs Kriss Greilings.

Lielbritānijā pastiprinās bažas par interneta «troļļu» uzdarbošanos, kas sociālajos medijos publicē naidīgus paziņojumus, bieži vien draudot saviem upuriem.

Vieni no pēdējiem «troļļu» upuriem ir pazudušās meitenes Madlēnas Makennas vecāki. Septembrī par «naida kampaņu tīmeklī» pret deputāti tiesa kādam vīrietim piesprieda 18 nedēļas cietumā.

«Šie interneta troļļi ir gļēvuļi, kas indē mūsu valsts dzīvi. Klātienē neviens neatļautos likt lietā šādu indi, un arī sociālajos medijos tai nedrīkst būt vieta,» norādīja Greilings. «Tāpēc mēs esam apņēmušies pašreizējo [maksimālo] sešu mēnešu sodu palielināt četras reizes.»

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu