Eksperts: Twitter nepilnības to padara par spēcīgu rīku mobingam (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Mikroblogošanas vietnes «Twitter» īpatnības nelabvēļiem paver plašas iespējas ikkatru uzrunāt vai pieminēt ar potenciāli aizskarošu vēstījumu, informācijas tehnoloģiju (IT) portālā «TechCrunch» paziņojis spēļu industrijas konsultants un dizainers Tadgs Kellijs.

Populārā vietne «Twitter» pēc noklusējuma ikkatram ļauj savā ziņojumā pieminēt jebkuru citu lietotāju un likt, ka viņš uzzina par ziņojumu, kurā pieminēts viņa segvārds. Pēc Kellija domām, tas tviteri padara ļoti viegli pielietojamu mērķtiecīgiem emocionāliem uzbrukumiem pret atsevišķām personām.

Pēdējā mēneša laikā vietnē «YouTube», kā arī dažādos sociālajos tīklos un emuāros bija vērojama aktīva videospēļu cienītāju diskusija par industriju aprakstošo žurnālistu ētiku, kā arī par sieviešu attēlojumu dažādās videospēlēs. Īpaši plašu rezonansi ar videospēlēm nesaistītos medijos guva it kā datorspēļu entuziastu emocionālais terors pret kādu mediju kritiķi, kura bija publicējusi video par sieviešu attēlojumu videospēlēs.

Lai nepieļautu sociālo tīklu ļaunprātīgu izmantošanu apvainojumiem un draudiem, Kellijs iesaka ieviest iespēju privātuma uzstādījumiem, kas neļautu ikkatram pieminēt lietotājus, ja tie tam nav devuši piekrišanu. Tāpat arī būtu nepieciešams izveidot masveida bloķēšanas funkciju, kas bloķē ne tikai kādu konkrētu lietotāju, bet arī viņa sekotājus. Viņš arī iesaka pastiprināt lietotāju kontu piesaisti reālām personām, lai mazinātu anonimitāti.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu