Mobilā aplikācija brīdinās par pašnāvnieciskiem tvītiem (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas pašnāvību novēršanas organizācija «Samaritans» («Samarieši») trešdien sākusi mobilās aplikācijas darbību, kuras mērķis ir informēt cilvēkus, ja viņu draugi tviterī publicējuši satraukumu raisošus komentārus.

Bezmaksas aplikācija meklēs tvītus, kuros sastopamas tādas frāzes kā «esmu noguris būt viens», «es sevi neieredzu», «nomāc depresija», «palīdziet man», «man ir vajadzīgs kāds, ar ko parunāt».

Ja šādu izteikumu autoru tvitera sekotājiem būs jaunā aplikācija, viņi saņems e-pastu, kurā būs saite uz reģistrēto tvītu, kā arī piedāvāti padomi atbalsta sniegšanai.

Mērķauditorija aplikācijai «Samaritans Radar», kuru izstrādājis digitālo risinājumu uzņēmums «Jam», ir 18 līdz 35 gadus veci tvitera lietotāji, kas ir visaktīvākie sociālo tīklu izmantotāji.

«Mēs zinām, ka cilvēki, kuriem ir grūtības tikt galā ar savu situāciju, bieži vien palīdzību meklē tīmeklī,» sacīja biedrības pārstāvis Džo Ferns.

«Tomēr mums vēl ir daudz jāmācās par to, kāpēc tas notiek un kā mēs tīmekļa vidi varam padarīt drošāku viegli ievainojamiem cilvēkiem.»

«Nerisinot šīs problēmas, pastāv risks, ka šīs diskusijas tiks izbeigtas un aizdzītas pagrīdē.»

«Tā vietā mums ir jāizmanto instrumenti - tādi kā aplikācija «Samaritans Radar» -, lai iedrošinātu cilvēkus uzmanīt citam citu tīmeklī, palīdzētu viņiem nodibināt kontaktus un piedāvāt palīdzību.»

Tvitera uzticības un drošības globālās nozares vadītāja Patriša Kartesa cildināja samariešus par «eksperimentēšanu ar jauniem veidiem, kā atbalstīt cilvēkus digitālajā telpā».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu