Mobilā aplikācija «Futbols» atzīta par vienu no labākajām pasaulē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valsts kancelejas mobilā aplikācija administratīvā sloga mazināšanai «Futbols» ir ierindojusies starp labākajām mobilajām aplikācijām pasaulē, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Aplikācija «Futbols» Apvienoto Nāciju Organizācijas rīkotajā mobilo lietotņu konkursā «World Summit Award Mobile» ir ierindota starp 40 labākajām pasaulē, bet kategorijā «m-Valdība un līdzdalība» tā iekļuvusi starp piecām visaugstāk novērtētajām.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane pauž gandarījumu par mobilās aplikācijas augsto novērtējumu, norādot, ka jo īpaši svarīgi tas ir tāpēc, ka prioritāri tika vērtēta digitālā līdzdalības instrumenta izstrādes mērķis un funkcionalitāte.

Ar mobilas aplikācijas palīdzību Valsts kanceleja ir veicinājusi sabiedrības līdzdalību, uzklausot iedzīvotāju viedokli, pauž Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V). Viņa norāda, ka tas ir nozīmīgs solis sabiedrības līdzdalības veicināšanā, pie viena mazinot administratīvo slogu.

Apvienoto Nāciju Organizācijas konkurss ir globāla iniciatīva, kuras virsmērķis ir atrast un veicināt pasaules labākās mobilās aplikācijas no satura un inovāciju perspektīvas. Konkursā lielākā nozīme tiek piešķirta tieši projekta sociālajai iniciatīvai un sabiedriskajam labumam.

Kopumā konkursam bija iesniegti aptuveni 500 pieteikumi no vairāk nekā 100 valstīm. Visiem iesniegtajiem projektiem sākotnēji bija jāiztur nacionālā atlase, jo katrā no astoņām kategorijām no vienas valsts drīkst izvirzīt tikai vienu pretendentu. Finālā iekļuva piecas labākās aplikācijas no katras kategorijas. Visus iesniegtos darbus vairāk nekā četrus mēnešus vērtēja 60 eksperti no 50 valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu