LMT sāk ieviest 4G+ standartu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Mobilais Telefons (LMT) Latvijā sācis ieviest jaunu tehnoloģiju – 4G+ jeb LTE Advanced datu pārraides standartu, kas divkārt palielina 4G interneta ātrumu mobilajos telefonos un rūteros. Vēl viena 4G+ tehnoloģijas priekšrocība ir iespēja vienlaicīgi izmantot nevis vienu, bet divas sakaru frekvences.

Ja 4G risinājums piedāvā teorētiskos ātrumus līdz 150 Mb/s, tad pirmajā etapā 4G+ ļaus teorētiski sasniegt 300 Mb/s. Turpmāk tehnoloģijas attīstība ļaus šo ātrumu vēl kāpināt, norāda LMT preses sekretārs Elīna Lidere.

Līdz ar 4G ieviešanu ir būtiski mainījusies lietotāju pieredze ar mobilo internetu. Tas ir ātrāks un stabilāks, tāpēc arvien lielāka daļa mājsaimniecību to izmanto kā pamatpieslēgumu, savukārt uzņēmēji ievieš savos birojos.

LMT sola turpināt 4G tīkla paplašināšanu, lai ātrs mobilais internets būtu pieejams ne tikai lielajās pilsētās, bet arī tālākajos lauku reģionos. Paralēli uzņēmums seko līdzi arī jaunākajām tehnoloģijām, kā uzlabot 4G tīkla iespējas un nodrošināt strauji pieaugošo mobilā interneta patēriņa pieaugumu.

Šobrīd LMT ātrgaitas 4G internets ir pieejams vairāk nekā 72% Latvijas iedzīvotāju. Savukārt 3G internets ir pieejams gandrīz visā Latvijas teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu