Pēc soda izciešanas no cietuma iznācis «Pirate Bay» dibinātājs

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viens no populārās torentu vietnes «Pirate Bay» dibinātājiem Pēters Sunde pirmdien pēc soda izciešanas Zviedrijā atbrīvots no apcietinājuma. Par atbrīvošanu tviterī pavēstījis pats Sunde.

Sundem jau 2010.gadā tika piespriests astoņu mēnešu cietumsods par to, ka

viņš ar torentu vietnes darbību atbalstījis autortiesību pārkāpšanu.

Tomēr viņam vairākus gadus izdevās palikt uz brīvām kājām.

Kad 36 gadus vecais vīrietis neieradās uz cietumsoda izciešanu, tikai izdots starptautiskais aresta orderis.

Maijā viņš tika arestēts Malmē, Zviedrijas dienvidos. Tas, ka viņš pirmdien tiks atbrīvots, bija sagaidāms, jo viņš ir izcieties termiņa divas trešdaļas.

Savā tvītā, kas ir pirmais 183 dienu laikā, Sunde raksta: «Mans ķermenis tikko no jauna apvienojās ar manu dvēseli un prātu - tām manām daļām, kurām ir nozīme un kuras nekad nevar tikt turētas gūstā.»

Pagājušajā nedēļā Taizemē tika arestēts cits «Pirate Bay» dibinātājs Frēdriks Neijs. Arī Neijam jau iepriekš bija piespriesti desmit mēneši cietumā, bet līdz šim viņam bija izdevies palikt uz brīvām kājām.

Trešais sākotnējā «Pirate Bay» 2009.gada lietā apsūdzētais Gotfrīds Svartholms-Vargs nule kā Dānijā notiesāts par tehnoloģiju pakalpojumu uzņēmuma datorsistēmas uzlaušanu.

Svartholms-Vargs neieradās uz 2010.gada sēdi, kurā tika izskatīta apelācijas prasība, un izcieta viņam piespriesto 12 mēnešu sodu.

Pērn Zviedrijā viņš tika notiesāts par citiem datorsistēmu uzlaušanas gadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu