Veikti kiberuzbrukumi ASV laika ziņu dienestam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Hakeri nesen uzlauzuši ASV laika ziņu dienesta drošības sistēmas, vēsta ASV laikraksts «Washington Post».

Kā norāda ASV mediji, ASV Nacionālā okeānu un atmosfēras pārvalde (NOAA) apstiprinājusi, ka dažas tās interneta vietnes ir uzlauztas, tomēr atteikusies apspriest, kas par to varētu būt atbildīgs.

Pēc tam, kad drošības darbinieki pamanījuši uzbrukumus, NOAA nobloķējusi visus datus par laikapstākļiem, kas tiek izmantoti aviācijā, kuģniecībā un citām vajadzībām.

Saskaņā ar mediju teikto kiberuzbrukumi tika atvairīti, un daži NOAA pakalpojumi uz laiku tika apturēti, lai veiktu «neplānotu tehnisko aprūpi».

«Washington Post» citē ASV Kongresa republikāņu pārstāvi no Virdžīnijas štata Frenku Volfu, kuram NOAA esot atklājusi, ka «tas bija uzbrukums un tā bija Ķīna».

Ziņas par šiem uzbrukumiem parādījās tikai divas dienas pēc tam, kad ASV Pasta dienests paziņoja, ka šogad hakeri nozaguši lielu apjomu personas datu par tā darbiniekiem un dažiem klientiem.

Pasta dienests norādīja, ka tas «tikai nesen uzzināja par kiberdrošības pārkāpumiem tā informācijas sistēmās», un tagad sadarbojas ar drošības iestādēm, veicot izmeklēšanu.

Pasta dienesta pārstāvis norādīja, ka kiberuzbrukumā cietuši aptuveni 800 000 darbinieku.

Dienests norādīja, ka hakeri piekļuvuši «darbinieku informācijai, tostarp vārdiem, dzimšanas datiem, sociālās drošības numuriem, adresēm, darba uzsākšanas un pārtraukšanas periodiem un citai informācijai».

Hakeri esot uzbrukuši norēķinu sistēmām pasta nodaļās un tiešsaistē, kur klienti norēķinās par pakalpojumiem.

Uzbrukumā iegūti vairāku klientu dati, tostarp «vārdi, adreses, telefona numuri, e-pasta adreses un cita informācija», tomēr nav pierādījumu, ka būtu iegūti arī klientu kredītkaršu dati un informācija.

Citējot vārdā nenosauktus avotus, «Washington Poast» norādīja, ka aizdomās par uzbrukumu tiek turēti ķīniešu hakeri. Ziņas par uzbrukumiem parādījušās laikā, kad ASV prezidents Baraks Obama Ķīnā piedalās augsta līmeņa sarunās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu