Krievijas interneta vietne uzlauzusi interneta kameras visā pasaulē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lielbritānijas Informācijas komisāra birojs (ICO) ceturtdien aicināja Krieviju dzēst interneta vietni, kurā hakeri pieslēgušies tiešsaistes kamerām mājokļos un uzņēmumos visā pasaulē, un brīdināja, ka tā veiks nepieciešamās darbības situācijas noregulēšanai.

ICO apstiprināja, ka hakeri izmantojuši neaizsargātas vai ar vājām parolēm apsargātas novērošanas kameras un bezvadu bērnu monitorus.

«Es gribu, lai krievi šo vietni slēdz tūlīt pat,» radiokanālam BBC 4 pavēstīja informācijas komisārs Kristofers Greiems. «Mēs par šo vietni zinām tikai aptuveni 24 stundas, bet mēs jau strādājam pie tā, kā tagad rīkoties, jo mēs vēlamies veikt nepieciešamos pasākumus, lai noregulētu situāciju.»

Komisārs pavēstīja, ka pirmās ziņas par interneta vietni, kas reģistrēta Austrālijas pārvaldītā ārzonā, saņemtas no Makao un Honkongas, vēlāk arī no Austrālijas un Kanādas.

Pašlaik Lielbritānija plāno «ļoti ātru rīcību» kopīgi ar ASV patērētāju aizsardzības iestādi - Federālo tirdzniecības komisiju -, lai interneta vietne tiktu aizvērta.

Kā norādīja komisārs, notikusi pieslēgšanās aptuveni 500 tiešsaistes kamerām, tostarp sporta klubam Mančestrā, mājai Birmingemā un birojam Lesterā.

«Interneta vietne, kas bāzēta Krievijā, piekļuvusi tūkstošiem kameru informācijai, izmantojot internetā brīvi atrodamos standarta piekļuves akreditācijas datus,» paskaidroja ICO tehnoloģiju menedžeris Saimons Raiss.

Datu aizsardzības biroji visā pasaulē jau pievērsuši uzmanību interneta vietnei, kurā uzlauzta 4591 kamera ASV, 2059 kameras Francijā un 1576 kameras Nīderlandē.

«Mums šādās lietās ir jākļūst pieaugušiem. Šādas ierīces ir ļoti izdevīgas, ja jūs vēlaties pārbaudīt, vai ar jūsu bērnu vai veikalu viss ir kārtībā, tomēr arī citi var tām piekļūt, ja nav uzlikta stipra parole,» piebilda Greiems.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu