Virtuālā tūrē aicina apskatīt ātrās palīdzības mašīnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Svinot Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pirmā ātrās palīdzības auto parādīšanās 53.gadadienu, NMPD aicina interesentus virtuālā tūrē apskatīt ātrās palīdzības mašīnu.

Kā informēja NMPD pārstāve Ilze Bukša, virtuālās ekskursijas laikā var noskaidrot, ar kādu aprīkojumu strādā mediķi, lai palīdzētu smagi cietušajiem un saslimušajiem dzīvībai kritiskās situācijās. Būs iespējams aplūkot ierīci, kas palīdz glābt cilvēkus no klīniskās nāves, uzzināt, kas atrodas mediķu lielajā mugursomā, kam domāts sēdkrēsls ar kāpurķēžu mehānismu, kas ir vakuumsūknis, kādos gadījumos izmanto skābekļa balonus u.c.

virtuallatvia.lv

NMPD mājas lapa

Tāpat interaktīvajā ekskursijā var uzzināt, kāpēc mediķu auto ir dzeltenā krāsā vai ko nozīmē uz automašīnām redzamais simbols - sešstūru zvaigzne ar zizli un čūsku tās centrā, kā arī to, kādos gadījumos mediķu brigāde vislabāk spēj palīdzēt un kad tā ir izsaucama.

Virtuālajā tūrē var doties, apmeklējot portālu Virtuallatvia.lv vai arī NMPD mājaslapu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu