CERT.LV saņemti vairāki iesniegumi par paziņu vārdā sūtītām krāpnieciskām mēstulēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Mēstules no it kā pazīstamiem cilvēkiem ar mērķi izkrāpt naudu masveidā parādījās pirms vairākiem gadiem, taču vakar CERT.LV saņēma vairākus šādus incidentu pieteikumus, norāda Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijā CERT.LV.

Pārsvarā pie CERT.LV griezušies lietotāji, kuriem kompromitēts jeb uzlauzts «Gmail» konts, no kura tikušas izsūtītas mēstules ar aicinājumu pārskaitīt naudu grūtībās nonākušam draugam, kam ārzemēs nozagti dokumenti un bankas kartes.

Bijuši arī vairāki gadījumi, kad pēc šādas konta kompromitēšanas lietotājs nav varējis atgūt piekļuvi savam e-pastam, skaidro CERT.LV.

Kā uzsver institūcijā, ja kāds saņem šādu aizdomīgu vēstuli no pazīstamas personas, ieteicams sazināties ar sūtītāju arī citādā veidā, piemēram, piezvanot un noskaidrojot, vai šo vēstuli viņš tiešām ir sūtījis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu