Hakeri uzlauž ap 100 ASV kompāniju vadošo darbinieku e-pastus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Hakeru grupējums ASV uzlauzis vadītāju e-pastu kontus vairāk nekā 100 uzņēmumos, domājams, iegūstot biznesa pasaulē ārkārtīgi vērtīgu informāciju, pirmdien paziņojis Sanfrancisko bāzētais datordrošības uzņēmums «FireEye».

Noslēpumainais hakeru grupējums, kam dots nosaukums FIN4, kā izskatās, ir labi pazīstams ar veidu, kā darbojas biznesa pasaule, un uzbrucis tiem darbiniekiem, kas pārzina uzņēmumu apvienošanos, pirkšanu un pārdošanu un citus vērtīgus korporatīvos noslēpumus.

Pamatojoties uz savu klientu sniegto informāciju, «FireEye» secinājis, ka hakeru grupējums uzbrucis e-pastu kontiem, kas pieder uzņēmumu vadītājiem, juridiskajiem padomniekiem, konsultantiem no malas un pētniekiem.

Divas trešdaļas no uzņēmumiem, kam hakeri uzbrukuši kopš 2013.gada vidus, darbojas veselības aprūpes un farmācijas nozarēs, kur pēdējā gada laikā noslēgti daudzi lieli darījumi, norādīja «FireEye», kas šo uzņēmumu vārdus neatklāja.

«FIN4 zina savus mērķus. Mēs varam tikai minēt, kā viņi var izmantot un potenciāli gūt labumu no vērtīgās informācijas, ko viņi spēj iegūt,» norādīts «FireEye» ziņojumā, piebilstot, ka viens gan ir drošs, - ar informāciju FIN4 var gūt ievērojamas priekšrocības darījumu pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu