Hakeri uzlauž «Sony» datortīklu, nopludinot informāciju par 47 000 cilvēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Hakeri, kuri uzlauza kompānijas «Sony» datortīklu, ir nopludinājuši personīgo informāciju par 47 000 cilvēku, ieskaitot slavenībām, piektdien paziņoja interneta drošības eksperti.

Interneta drošības firma «Identity Finder» atrada personu pilnos vārdus, sociālās drošības sistēmas numurus, dzimšanas datus un māju adreses, kas ļauj « vieglu ceļu noziedzniekiem ieplānot identitātes noziegumus».

«Vissatraucošāka lieta, ko mūsu analīze atklāja, ir lielais skaits ar sociālās drošības numuru kopijām, kas atradās failos,» norādīja «Identity Finder» prezidents Tods Feinmans.

Viņš uzsvēra, ka daži no tiem numuriem atradās vairāk nekā 400 dažādās vietās,«dodot hakeriem vairāk iespējas radīt kaitējumu».

Vairāk nekā 15 000 atrastie sociālās drošības numuri piederēja esošajiem vai bijušajiem «Sony» darbiniekiem.

«Sony Pictures» šonedēļ apstiprināja, ka ir noticis uzbrukums kompānijas datortīklam, kas skāra lielu daudzumu slepenas informācijas, tai skaitā par filmām, kā arī personīgos un biznesa failus.

Interneta drošības firmas «F-Secure» eksperts Šons Salivans norādīja, ka uzbrukumu, iespējams, ir veikuši hakeri, ka vēlas autortiesību likumu reformēšanu, vai arī tas ir mēģinājums izspiest naudu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu