Hakeri ielauzušies ICANN datoros

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV bāzētā Interneta piešķirto vārdu un skaitļu korporācija (ICANN), kas pārrauga interneta adrešu apstiprināšanu, trešdien paziņoja, ka tās datoros bija ielauzušies hakeri.

Hakeri nosūtīja ICANN darbiniekiem elektroniskā pasta (e-pasta) vēstules, kas izskatījās pēc priekšniecības sūtītām, izmantojot icann.org adreses. Ar šīm vēstulēm hakeriem izdevās iegūt dažu ICANN darbinieku e-pasta datus.

Domājams, ka hakeru uzbrukums sākās novembrī. Šāda tipa uzbrukumos cilvēki tiek pamudināti noklikšķināt uz saitēm, kas izskatās pēc drošām e-pasta ielogošanās lapām, bet tādas nav, vai atvērt pievienotas datnes, kurās ir paslēpti vīrusi.

Hakeriem izdevās iegūt dažus ICANN e-pasta lietotājvārdus un paroles, kas tiem nodrošināja kontroli pār šiem e-pasta kontiem un iespēju ielauzties dziļāk ICANN datorsistēmā.

Lietotājvārdi un paroles šomēnes tika izmantoti, lai piekļūtu Centralizētajai zonu datu sistēmai, kur hakeri varēja iegūt datnes par ģeneriskiem augstākā līmeņa domēniem, kā arī lietotājvārdus, adreses, paroles un citu vērtīgu informāciju par lietotājiem, paziņoja ICANN.

Hakeri arī izmantoja iegūtās paroles, lai piekļūtu ICANN vikipēdijas lapai, tās blogam un reģistrēto tīmekļa adrešu īpašnieku indeksam «Whois». ICANN informēja, ka šajā blogā un indeksā «Whois» hakeri tomēr nav veikuši izmaiņas.

Kompānija uzskata, ka hakeru ielaušanās dziļumu ierobežoja šogad veikti aizsardzības pasākumi. Pēc šīs ielaušanās tika īstenoti jauni aizsardzības pasākumi.

Ir gaidāms, ka ICANN nākamā gada beigās atbrīvosies no ASV īstenotas pārraudzības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu