WhatsApp tagad arī interneta pārlūkā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Populāro ātrās saziņas rīku WhatsApp tagad iespējams lietot arī caur interneta pārlūku datorā.

Par WhatsApp Web nodēvēto funkciju Facebook piederošā kompānija ir iekļāvusi pēdējā aplikācijas atjauninājumā, un tas ir pieejams izplatītākajās platformās, izņemot Apple iOS. Citiem vārdiem, ja tev ir kāda Android, Windows Phone, BlackBerry vai arī Nokia Symbian S60 ierīce, tad WhatsApp Web ir tavā rīcībā. Ja lieto iPhone, tad nāksies pagaidīt, un WhatsApp to skaidro ar Apple platformas ierobežojumiem. Kad šķēršļi varētu tikt pārvarēti, WhatsApp neprecizē.

Foto: Ekrānšāviņš

Lai lietotu WhatsApp Web, viedtālrunī ir jābūt instalētai jaunākajai aplikācijas versijai, kā arī QR koda lasītājam. Tas būs nepieciešams, atverot interneta vietni web.whatsapp.com, kur jau pirmajā atvērumā ir ne tikai unikāls QR kods, bet arī atbalstīto mobilo platformu un ierīču saraksts un pa soļiem uzskaitītas veicamās darbības, lai telefonu sajūgtu ar datoru.

WhatsApp Web sākumekrāns
WhatsApp Web sākumekrāns Foto: Ekrānšāviņš

Jāpiezīmē, ka WhatsApp Web bez atbalstītajām mobilajām platformām ir vēl viens ierobežojums - jaunā funkcionalitāte strādā tikai apvienojumā ar Google Chrome interneta pārlūku.

WhatsApp Web šobrīd darbojas tikai interneta pārlūkā Google Chrome
WhatsApp Web šobrīd darbojas tikai interneta pārlūkā Google Chrome Foto: Ekrānšāviņš

Tāpat būtiski, ka WhatsApp joprojām mājo telefonā, nevis datorā; datora monitors tiek izmantots tikai kā aplikācijas saskarnes spogulis un lietotājam piedāvā ērtāku lietošanu, proti, rakstīšanu. Tas savukārt nozīmē, ka WhatsApp Web nebūs glābējs gadījumos, kad izlādējas viedtālruņa baterija - ja telefons izslēdzas, saikne starp datoru un viedierīci pārtrūkst un interneta pārlūka aplikācija vairs nedarbojas. Pozitīvā ziņa - atgriežot telefonu pie dzīvības, sakari atjaunojas un WhatsApp Web atkal strādā pilnā apmērā.

WhatsApp 2009.gadā izveidoja Braiens Ektons un Jans Kūms, kuri divus gadus iepriekš pameta darbu interneta kompānijā Yahoo! un bez panākumiem pretendēja uz darba vietām Facebook. 2013.gada februārī WhatsApp lietotāju skaits sasniedz 200 miljonu robežu, bet gadu vēlāk kompāniju par 19 miljardiem dolāru iegādājās Facebook. Šobrīd WhatsApp ir jau 700 miljoni lietotāju, kas dienā cits citam nosūta vairāk nekā 30 miljardus ziņojumu.

Pie sasniegtā Facbook pirkums apstāties negrasās - kompānijas tuvākā laika plānos ir zvanīšanas pakalpojuma attīstīšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu