Apturēta bezbiļetnieku aplikācijas «Zaķiem.lv» izplatīšana «AppStore»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Aplikācijas «Zaķiem.lv», ar kuras palīdzību bezbiļetnieki cits citam varēja ziņot par «Rīgas satiksmes» kontrolieru aktivitāti, izplatīšana «AppStore» veikalā pagaidām ir apturēta, vēsta tās izstrādātāji, skaidrojot to ar «Rīgas satiksmes» spiedienu. Pagaidām uz nenoteiktu laiku iOS jaunie lietotāji vairs nevar lejupielādēt aplikāciju, taču tie, kam tā jau ir, var turpināt to lietot, norāda «Zaķiem.lv»

«Mums ir žēl, ka tā vietā, lai «Rīgas satiksme» uzklausītu rīdziniekus, samazinātu biļešu cenas un nešķiestu līdzekļus nanotehnoloģijās, tā tērē savu laiku, lai censtos ierobežot mūsu darbību,» teikts sociālajos tīklos izplatītajā paziņojumā.

Aplikācijas autori gan uzsver, ka šādas darbības tikai veicina pretdarbību un «zaķu» komandai tas dod lielāku sparu darboties tālāk un virzīties uz mērķi.

«Gaidiet jaunus pārsteigumus! Tuvākajās dienās publicēsim izstrādāto «Zaķiem.lv» web versiju, lai kontroles atrašanās vietas būtu pieejamas arvien lielākam skaitam lietotāju, un jau pavisam drīz Windows Phone lietotājiem būs arī pašiem sava aplikācija,» informē «zaķi».

Kā aģentūrai LETA pastāstīja «Rīgas satiksmes» pārstāvis Viktors Zaķis, 6.februārī uzņēmuma pārstāvji vērsušies Valsts policijā pret aplikācijas izstrādātājiem, skaidrojot, ka šie cilvēki «paši rīkojas nelikumīgi un tāpat aicina rīkoties arī citus».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu