Pētīs Latvijas iedzīvotāju datoru un interneta lietošanas paradumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šā gada martā Centrālā statistikas pārvalde (CSP) sāks iedzīvotāju apsekojumu par datoru un interneta lietošanu, aptaujājot 5500 mājsaimniecību un izdarot secinājumus par datoru lietošanas tendencēm un atšķirīgo situāciju reģionos platjoslas interneta pieejamībā.

Ekonomikas ministrijas Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta Ekonomiskās politikas koordinācijas nodaļas vadītājs Ludis Neiders norāda, ka apsekojums ļauj izvērtēt «Eiropa 2020» stratēģijas īstenošanas progresu Latvijā. Viens no šīs stratēģijas mērķiem ir īpaši ātra platjoslas interneta pieejamība visā valsts teritorijā.

Respondentiem tiks jautāts par mājsaimniecības interneta pieejamību un esošajiem pieslēgumu veidiem, par iedzīvotāju interneta lietošanas biežumu un to aktivitātēm, par preču un pakalpojumu pirkšanu internetā, par sadarbību ar valsts, pašvaldību vai sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem internetā un par drošības apsvērumiem, veicot pirkumus internetā. Šogad respondentiem papildu tiks jautāts par iedzīvotāju e-prasmēm.

Aptaujā iekļautās personas saņems informatīvu vēstuli, kurā norādīts plānotais intervijas laiks un intervētāja kontaktinformācija. Iepriekš sazinoties ar intervētāju, respondentam ir iespēja vienoties par piemērotāku intervijas laiku un vietu. Pirms intervijas intervētājs uzrādīs CSP darbinieka apliecību. CSP garantē iegūtās informācijas konfidencialitāti.

Šāds apsekojums Latvijā tiek veikts jau kopš 2004.gada, lai apzinātu iedzīvotāju datorprasmju attīstību un interneta pieejamību Latvijā, kā arī novērtētu to Eiropas Savienības valstu kontekstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu