CSP: Pērn pieeja internetam bija 73% mājsaimniecību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Pagājušajā gadā 73% mājsaimniecību bija pieeja platjoslas internetam, kamēr pirms desmit gadiem tas pieejams tikai 15% mājsaimniecību, liecina Centrālās statistikas pārvaldes veiktie iedzīvotāju datoru un interneta lietošanas apsekojuma rezultāti.

Regulāri internetu visvairāk lieto jaunieši vecumā no 16 līdz 24 gadiem - 97%. Savukārt vecākās paaudzes vidū internetu lieto 42%.

Tāpat apsekojums liecina, ka pērn 43% iedzīvotāju iepirkās internetā, pasūtot preces vai pakalpojumus privātām vajadzībām, 2013.gadā tie bija 42%, bet 2004.gadā - tikai 3% no visiem iedzīvotājiem.

Pērn iedzīvotāji internetā visbiežāk iegādājas apģērbu un sporta preces - 48% no pircējiem tiešsaistē, kā arī pasākumu biļetes - 32%.

Kopumā visaktīvāk internetā iepērkas sievietes (44%) un 25-34 gadus vecas personas.

2014.gadā septiņi no desmit interneta lietotājiem meklēja informāciju valsts un sabiedrisko iestāžu mājaslapās.

Šāds apsekojums Latvijā tiek veikts jau kopš 2004.gada, lai apzinātu iedzīvotāju datorprasmju attīstību un interneta pieejamību Latvijā, kā arī novērtētu to Eiropas Savienības valstu kontekstā.

Apsekojuma «Par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju lietošanu mājsaimniecībās» galvenais mērķis ir nodrošināt Latvijas un ārvalstu datu lietotājus ar kvalitatīvu un starptautiski salīdzināmu statistisko informāciju par datoru un interneta lietošanu mājsaimniecībās. Apsekojums notiek regulāri visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, izmantojot vienotu metodoloģiju.

Plašāka informācija par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju lietošanu mājsaimniecībās pieejama CSP datu bāzē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu