Turcija gatavojas palielināt valdības kontroli pār internetu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Turcijas parlaments apstiprinājis valdības kontroles palielināšanu pār internetu, paredzot iespēju bloķēt tīmekļa vietnes bez iepriekšēja tiesas rīkojuma, piektdien vēsta valsts mediji.

Interneta likums ir vispretrunīgāk vērtētā daļa no plašāka likumprojekta, kas pašreiz tiek izskatīts parlamentā. Likumprojekts, kurā risināti dažādi jautājumi, jāpieņem kā vesels kopums, pirms var stāties spēkā atsevišķas daļas.

Likumdevēju apstiprinātais paragrāfs ir loti līdzīgs likumprojektam, kuru parlaments apstiprināja 2014.gada septembrī, bet kuru konstitucionālā tiesa vēlāk anulēja.

Tas ļaus Turcijas telekomunikāciju aģentūrai bloķēt tīmekļa vietnes, kas tiek uzskatītas par apvainojošām, draudu valsts stabilitātei vai tādām, kas pārkāpj personu privātumu.

Interneta pakalpojuma sniedzējiem būs četras stundas laika, lai bloķētu šādas vietnes, un tikai pēc tam būs nepieciešams tiesas rīkojums, lai izvērtētu vietnes bloķēšanu pēc 48 stundām.

Nepakļaušanās gadījumā interneta pakalpojuma sniedzējiem draudēs lielas sodanaudas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu