Līdz 2018.gadam Latvijas kiberdrošības stiprināšanai nepieciešami 15 miljoni eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Līdz 2018.gadam Latvijas kiberdrošības stiprināšanai nepieciešami 15 miljoni eiro, teikts Aizsardzības ministrijas informatīvajā ziņojumā valdībai.

Ziņojumā norādīts, ka pērnā gada 21.janvārī Ministru kabinetā tika apstiprinātas pamatnostādnes «Latvijas kiberdrošības stratēģija 2014.–2018.gadam», kurās ietverts arī rīcības plāns stratēģijā nosprausto mērķu un uzdevumu īstenošanai.

Lai stiprinātu kiberdrošību, stratēģija nosaka piecus prioritārus rīcības virzienus – kiberdrošības pārvaldība un resursi, kibernoziedzības mazināšana, augstāka sagatavotība krīzes situācijās, sabiedrības izpratnes celšana par kibertelpas izaicinājumiem, kā arī sadarbība ar starptautiskajiem partneriem.

Iepriekš stratēģija tika papildināta ar rīcības plānu, kas ietver 68 uzdevumus prioritāro rīcības virzienu īstenošanai. Apstiprinātā rīcības plāna īstenošana līdz 2018.gadam kopā prasīs vairāk kā 15 miljonu eiro lielu finansējumu.

Būtiski, ka plāna uzdevumi ir sadalīti ne tikai starp valsts iestādēm, bet dažu uzdevumu īstenošanā ir apņēmušās iesaistīties nozares nevalstiskās organizācijas, pausts ziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu