«Google» noraida EK izvirzītās apsūdzības

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV interneta gigants «Google» trešdien noraidīja Eiropas Komisijas (EK) izvirzītās apsūdzības uzņēmuma dominējošās tirgus pozīcijas ļaunprātīgā izmantošanā Eiropā, nodēvējot tās par nepamatotām.

EK trešdien izvirzītās apsūdzības var novest pie tā, ka «Google» par konkurences noteikumu pārkāpumiem varētu tikt piemērots naudas sods vairāk nekā sešu miljardu ASV dolāru apmērā.

Tāpat EK paziņoja, ka tā uzsāks jaunu izmeklēšanu par konkurences noteikumu pārkāpumiem attiecībā uz «Google» attīstīto viedtelefonu operētājsistēmu «Android», kas dominē mobilo ierīču tirgū.

«Lai arī «Google» varētu būt kā visvairāk izmantotais meklēšanas rīks, cilvēki tagad var atrast un piekļūt informācijai vairākos dažādos veidos, un apsūdzības par kaitīgumu patērētājiem un konkurentiem izrādījušās nepamatotas,» norāda «Google».

«Google» uzsver, ka cilvēkiem tagad ir lielākas izvēles, kā jebkad attiecībā uz informācijas iegūšanu, pateicoties dažādiem meklēšanas rīkiem, specializētajiem pakalpojumiem, sociālajiem medijiem, un cilvēki dodas tieši uz savām iecienītajiem interneta vietnēm un mobilo telefonu lietotāji izvēlēsies mājaslapas vai aplikācijas.

EK trešdien norādīja, ka tā «Google» nosūtījusi oficiālu paziņojumu, kurā kompānija tiek apsūdzēta par «sistemātisku savu salīdzinošo produktu izvirzīšanu priekšplānā vispārīgās meklēšanas rezultātu lapās».

«Komisijas sākotnējais uzskats ir tāds, ka šāda rīcība pārkāpj Eiropas Savienības (ES) konkurences noteikumus, jo tā kropļo konkurenci un negatīvi ietekmē patērētājus,» teikts paziņojumā.

EK arī pavēstīja, ka turpinās pārbaudīt vēl trīs citas satraukumus radījušās jomas - konkurentu interneta satura kopēšanu, ekskluzīvus reklamēšanas režīmus un neatbilstošus ierobežojumus reklamētājiem.

Šie iespējamie pārkāpumi konstatēti izmeklēšanā, kas aizsākta jau 2010.gadā.

Vienlaikus EK paziņoja, ka veiks jaunu izmeklēšanu saistībā ar «Google» rīcību attiecībā uz viedtelefonu operētājsistēmu «Android».

«Šī izmeklēšana koncentrēsies uz to, vai «Google» iesaistījusies pret konkurenci vērstās vienošanās vai ļaunprātīgi izmantojusi iespējamu dominējošo stāvokli operētājsistēmu, aplikāciju un viedo ierīču paredzēto pakalpojumu jomā,» norāda EK.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu