Lattelecom desmitkārt palielinās vara kabeļu interneta ātrumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lattelecom uzsācis pēdējā laika vērienīgāko Latvijas interneta tīkla modernizāciju, lai līdz gada beigām 180 000 klientu visā Latvijā - īpaši ārpus pilsētu centriem, būtu pieejams līdz pat desmit reizēm ātrāks internets.

Vara kabeļu tīkla modernizācija, izmantojot VDSL vektoringu jeb «Internets 5», ir jaunākās paaudzes internets, kas Latvijai ir īpaši nozīmīgi mājsaimniecībām, kurām līdz šim nav iespējams pievilkt optisko interneta tīklu. Jaunā tehnoloģija būs

iespēja pa esošajiem vara kabeļiem saņemt desmit reizes ātrāku internetu

– līdz pat 60Mbit/sek, tostarp arī ārpus pilsētu centriem.

«Lai arī Latvija ar optisko tīklu ir priekšā visai Eiropai un optiskais internets ir pieejams vairāk nekā pusei mājsaimniecību, mēs gribam visus iedzīvotājus nodrošināt ar pēc iespējas vienādām tehnoloģiju iespējām, neatkarīgi no viņu dzīvesvietas. Latvijas nākotne ir saistīta ar tehnoloģiju pieejamību iedzīvotājiem, un tā ir informācijas laikmeta platforma, kas ļauj realizēt augstāku dzīves kvalitāti – sākot ar elastīgiem darba apstākļiem un dažādām uzņēmējdarbības formām, beidzot ar piekļuvi medijiem, piemēram, interaktīvajai televīzijai un ar to saistītajām iespējām,» stāsta Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis stāsta.

Gulbis arī atgādina, ka kopīgo Eiropas mērķi, kas paredz līdz 2020. gadam pusei valsts iedzīvotāju nodrošināt piekļuvi interneta ar ātrumu vismaz 100 Mbit/s, Latvija jau ir izpildījusi 2014. gadā.

Šobrīd Lattelecom ir pabeidzis 117 vara kabeļu pakalpojuma mezglu modernizēšanas darbus, uzstādītas jaunas signāla pārraidīšanas iekārtas un pirmie 14 000 Lattelecom interneta klienti atsevišķās vietās Alūksnē, Balvos, Bauskā, Dobelē, Gulbenē, Jelgavā, Lielvārdē, Mārupē, Ogrē, Olainē, Rēzeknē, Rīgā, Ropažos, Salaspilī, Saldū, Siguldā, Talsos, Tukumā, Ventspilī un citās pilsētās un novados jau var saņemt jauno pakalpojumu «Internets 5».

Atkarībā no tā, kādu interneta pakalpojumu šie iedzīvotāji šobrīd izmanto, «Internetu 5» iespējams pieslēgt arī attālināti, tādejādi nodrošinot īpaši vienkāršu pāreju uz jauno pakalpojumu. Turpmākie modernizēšanas darbi šogad plānoti vēl vairāk kā 80 vietās. Kopumā gada beigās jaunās iespējas visā Latvijā būs pieejamas aptuveni 180 000 klientu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu