Pašvaldības un iedzīvotāji savstarpējai saziņai visvairāk lieto tviteri

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pašvaldību un iedzīvotāju savstarpējā saziņā populārākais sociālais tīkls ir «Twitter.com», rāda «Latvijas pašvaldību e-indeksa» mērījumi par 116 Latvijas pašvaldībām. Kā otru iecienītāko saziņas vietni pašvaldības atzīst «Facebook.com», bet iedzīvotāji - «Draugiem.lv».

«Twitter» tīklā sastopamas divas trešdaļas pašvaldību, un to aktivitātēm kopā ir gandrīz 72 000 sekotāju. Ievērojami mazāks kopējais sekotāju skaits - nedaudz vairāk kā 25 000 - ir tiem 45% pašvaldību, kas izvēlējušās saziņu «Facebook.com» tīklā. Savukārt 43 000 sekotāju ir novadu un pilsētu pārvalžu aktualitātēm «Draugiem.lv», kur pārstāvēti 40% pašvaldību.

Sociālajos tīklos visvairāk sekotāju ir lielo pilsētu pašvaldībām - Valmieras, Liepājas, Ventspils, Jelgavas un Rīgas pilsētai.

«Redzams, ka Latvijas pašvaldības meklē iespējas, kā pielāgoties iedzīvotāju komunikācijas paradumu maiņai - mērījuma veikšanas brīdī trīs ceturtdaļas pašvaldību bija sastopamas kādā no sociālajiem tīkliem,» skaidro «Latvijas pašvaldību e-indeksa» iniciatora «Lattelecom» Biznesa klientu daļas direktore Elīna Abika. «Tomēr vienlaikus ir novērojams būtisks moderno tehnoloģiju klātesamības trūkums - tikai 15 pašvaldību mājaslapas ir pielāgotas mobilajām ierīcēm.»

«Latvijas pašvaldību e-indeksa» informācija pamatā gūta, veicot pašvaldību anketēšanu un datus papildinot ar citu pieejamo faktoloģisko informāciju. «Latvijas pašvaldību e-indeksu» «Lattelecom» vadībā izstrādā partneru - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras - pārstāvju darba grupa. Savukārt metodika un indekss izstrādāts sadarbībā ar pētījumu centru SKDS, datu ieguvi veicot 2014.gada septembrī un oktobrī.

Tā kā dažādām pašvaldībām ir atšķirīgi resursi e-vides pilnveidošanai, «Latvijas pašvaldību e-indeksa» rezultāti tiek apskatīti trīs grupās - republikas nozīmes pilsētas, lielie novadi ar iedzīvotāju skaitu virs 7000 un mazie novadi ar iedzīvotāju skaitu mazāku par 7000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu