Google sāk sniegt mobilos sakarus visā pasaulē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Interneta gigants Google oficiāli paziņojis par projekta Fi īstenošanu un virtuāla mobilo sakaru operatora izveidi. Līdz ar to apstiprinājumu ir guvušas iepriekš izskanējušās runas, ka Google vēlas darboties arī šajā sfērā.

Projekta Fi balsts ir Google partneri mobilo sakaru pakalpojumu sniegšanā - kompānijas Sprint un T-Mobile; tās dod iespēju Google sniegt balss sakaru un īsziņu pakalpojumus, kā arī mobilo datu pārraidi. Tiesa, tehniska rakstura ierobežojumu dēļ

pakalpojumi pagaidām pieejami vien viedtālruņa Nexus 6 lietotājiem,

atsaucoties uz CNews, ziņo Newsru.com.

Google pamata koncepcija mobilo sakaru pakalpojumu sniegšanas jomā ir saglabāt maksimālu caurskatāmību un servisa lietošanas ērtumu. Piemēram, par 20 ASV dolāriem abonents iegūs iespēju veikt zvanus un sūtīt īsziņas neierobežotā daudzumā valsts robežās, kā arī neierobežoti daudz īsziņu nosūtīšanas iespēju uz ārzemēm. Par papildu samaksu varēs veikt arī zvanus uz ārvalstīm. Mobilo datu pārraide tikmēr tiek apmaksāta atsevišķi, un matemātika ir gaužām vienkārša - 10 dolāri par 1 gigabaitu, 20 dolāri par 2 GB, 30 dolāri par 3 GB un tā tālāk. Maksimālais pieejamais un apmaksājamais datu apjoms ir 10 gigabaiti par 100 dolāriem. Kas interesanti, naudu par neiztērēto datu apjomu Google plāno atdot abonentam.

Piemēram, ja cilvēks būs iegādājies datu pārraidi 30 dolāru apmērā, taču notērēs vien 1,4 gigabaitus, 16 dolāri tiks atmaksāti.

20 dolāru vērtā mobilo sakaru bāzes tarifu plāna ietvaros Google Fi abonents varēs izmantot arī viesabonēšanu vairāk nekā 120 valstīs visā pasaulē. Vairumā valstu viena zvana minūte tad maksās 20 centus, savukārt īsziņas varēs sūtīt neierobežotā apjomā un bez maksas.

Atrodoties ārzemēs,

būs iespējams izmantot arī datu pārraidi viesabonēšanas režīmā bez papildu samaksas.

Citiem vārdiem, ja cilvēks būs pieslēdzis datu pārraides pakalpojumu par, piemēram, 30 dolāriem, visus 3 gigabaitus viņš varēs izmantot, arī viesojoties ārvalstīs.

Vēl viena Fi īpatnība - Savienoto Valstu teritorijā patērētājs varēs izmantot Sprint un T-Mobile LTE 4G tīklus, taču viesabonēšanā pakalpojums tiks ierobežots 3G līmenī ar datu pārraides ātruma limitu 256 kilobiti sekundē. Tiesa, Google norāda, ka Fi izmantos arī brīvas piekļuves Wi-Fi punktus, par kuru atrašanās vietu un kvalitāti esot izveidota ievērojama datu bāze; Google apgalvo, ka tajā esot vairāk nekā miljons ierakstu.

Šobrīd Google Fi pakalpojumu izmēģināt var tikai lūgti interesenti, proti, cilvēki, kuri projekta Fi interneta vietnē ir nosūtījuši vēlmi piedalīties izmēģināšanā un saņēmuši apstiprinājumu no Google. Piedāvājums patlaban spēkā ir tikai ASV teritorijā.

Foto: Ekrānšāviņš
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu