Pārkāpt robežu: divas trešdaļas bērnu pievēršas nepiemērotam saturam internetā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2014. gadā vairāk nekā divas trešdaļas «Kaspersky Lab» funkcijas «Vecāku kontrole» lietotāju (68%) ir saskārušies ar neatbilstošu vai bīstamu saturu tīmeklī, liecina «Kaspersky Lab» globālais pētījums par bērnu uzvedību internetā.

Drošības tehnoloģiju visbiežāk atklāto draudu vidū bija pieaugušajiem paredzēts saturs, azartspēles un vietnes ar informāciju par ieročiem. Saskaņā ar pētījuma datiem vairāk nekā puse (60,8%) lietotāju Baltijā ir saskārušies ar pornogrāfiju, ceturtdaļa (39,2%) ir apmeklējusi azartspēlēm veltītas tīmekļa vietnes, katrs trešais lietotājs ir nejauši uzgājis vietni, kas piedāvā ieročus, un 22% ir sastapušies ar rupjībām.

«Kaspersky Lab» pārstāve Irīna Borovaja norāda -

runājot par interneta draudiem bērniem, katrai valstij vai reģionam ir savas īpatnības.

Piemēram, pieaugušajiem domāts saturs ir kļuvis par vislielāko draudu lietotājiem vairumā Austrumeiropas valstu: Čehijā konstatētas 66 programmas iedarbošanās uz vienu lietotāju, Rumānijā - 127, Grieķijā - 185, bet Ungārijā - 263 programmas iedarbošanās uz vienu lietotāju.

Saturs, kurā ir pieminēti alkoholiskie dzērieni, tabaka un narkotikas, ir kļuvis par nopietnu draudu lietotājiem Ukrainā, Vācijā, ASV un Francijā. Šajās valstīs šāda satura atklāšanas biežums ir īpaši augsts.

Baltijas valstu bērnu vidū dominē draudi tiešsaistē sastapties ar azartspēlēm

- 118 programmas iedarbošanās uz vienu lietotāju.

Foto: Publicitātes foto

«Lai pasargātu bērnus no nepiemērota satura, mēs iesakām pieaugušajiem izmantot risinājumus ar moduli «Vecāku kontrole», neaizmirstot aktivizēt drošus režīmus meklēšanas sistēmās un lietojumprogrammās ar piekļuvi multividei. Tas palīdzēs bloķēt piekļuvi tīmekļa vietnēm ar apšaubāmu saturu, tomēr sociālajos tīklos un tērzētavās, kam pēc noklusējuma tiek izrādīta uzticēšanās, tas nepasargās bērnu no citu lietotāju ļaunprātības, tostarp no agresijas un vajāšanas internetā.

Pret tiešsaistes drošību ir jāizturas tikpat nopietni kā pret fizisko drošību

— tieši tāpēc mēs atgādinām vecākiem, ka viņiem ir jāpiedalās bērnu virtuālajā dzīvē. Tikai tā viņi var būt droši, ka nepalaidīs garām brīdi, kad viņu bērnam būs vajadzīga palīdzība,» norādīja Kaspersky Lab vadošais reģionālais eksperts Apvienotajā Karalistē Deivids Emms.

Modulis «Vecāku kontrole» operētājsistēmām Mac OS X un Windows ir ietverts «Kaspersky Lab» izstrādājumos mājas lietotājiem Kaspersky Internet Security — Multi-Device un Kaspersky Total Security — Multi-Device. Turklāt uzņēmums piedāvā betas versiju atsevišķam risinājumam «Kaspersky Safe Kids», kas aizsargā bērnus no nepiemērota interneta satura, potenciāli bīstamām lietojumprogrammām un kiberdraudiem ierīcēs, ko pārvalda operētājsistēmas OS X, Windows, Android un iOS.

«Kaspersky Lab» ir pasaulē lielākais privātuzņēmums, kas specializējies IT drošības programmu izstrādē. Uzņēmums ir viens no četriem vadošajiem «Endpoint Security» klases aizsardzības sistēmu ražotājiem pasaulē. Jau vairāk nekā sešpadsmit gadu «Kaspersky Lab» rada efektīvus drošības risinājumus lielām korporācijām, maziem un vidējiem uzņēmumiem, kā arī mājas lietotājiem. Apvienotajā Karalistē reģistrētā uzņēmuma Kaspersky Lab tehnoloģijas un risinājumi aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju gandrīz 200 valstīs un teritorijās visā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu