IBM un Facebook sadarbosies, lai veicinātu patērētāju sasniedzamību tīmeklī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tehnoloģiju uzņēmums IBM un sociālais tīkls «Facebook» sāks sadarbību, lai palīdzētu mazumtirgotājiem efektīvāk uzrunāt patērētājus pasaulē populārākajā sociālās saziņas vietnē, informēja «IBM Latvia» pārstāvji.

Abi uzņēmumi ir sākuši sadarboties, integrējot «Facebook» mērķauditorijas reklāmu tehnoloģiju ar IBM rīku un pakalpojumu līniju mazumtirgotājiem.

Apvienojot mazumtirdzniecības datus, piemēram, pirkumu vēsturi vai aplūkotos produktus, ar «Facebook» lietotāju datiem, abi uzņēmumi plāno izstrādāt iedarbīgākas personalizētās jeb tiešās mārketinga kampaņas.

Tādējādi mazumtirgotājs, piemēram, varēs ievietot lietotāja «Facebook» profilā reklāmas tiem produktiem, kurus viņš iepriekš aplūkojis kompānijas mājaslapā. Tāpat jaunos rīkus varēs izmantot, lai palīdzētu ar reklāmām veiksmīgāk sasniegt konkrētus segmentus, piemēram, cilvēkus, kas aizraujas ar skriešanu.

Partnerības nolūks ir apvienot datus, kas tirgotājiem ir par klientiem, tostarp par viņu iepirkšanās paradumiem, reakciju uz tirgotāja e-pasta kampaņām un saziņu ar zvanu centriem ar «Facebook» datiem, tostarp par lietotāju nospiestajiem klikšķiem uz «patīk», komentāriem un sūdzībām.

«IBM datu analītika tiks izmantota, lai palīdzētu lielajiem zīmoliem atrast un efektīvāk uzrunāt mērķauditorijas vietnē «Facebook«,» sadarbību komentē «IBM Latvia» biznesa attīstības vadītājs Edijs Tanons. «Turklāt informācija, kas gūta, analizējot «Facebook» un citus datus, arī dos iespēju uzņēmumiem efektīvāk sasniegt patērētājus citos mārketinga kanālos, piemēram, ar reklāmām tīmeklī un e-pasta programmām.»

Iepriekš IBM jau noslēdza partnerības līgumus ar vairākām uz patērētājiem fokusētām tehnoloģiju kompānijām, tostarp ar «Apple» un «Twitter».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu