Zviedrija konfiscē «Pirate Bay» domēnus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Stokholmas tiesa otrdien par atkārtotu autortiesību pārkāpšanu konfiscējusi torentu vietnes «Pirate Bay» domēnus, cerot šādi pārtraukt vietnes aktivitātes.

Laikraksts «Dagens Nyheter» ziņo, ka šī ir pirmā reize, kad Zviedrijas prokuratūra pieprasījusi uz visiem laikiem izņemt adresi no interneta.

Tomēr Zviedrijas tiesas lēmuma ietekme vēl nav skaidri zināma.

Vairākas stundas pēc tiesas sprieduma interneta lietotāji, kas vēlējās piekļūt adresēm «piratebay.se» un «thepiratebay.se», vienkārši tika novadīti uz citu «Pirate Bay» vietni.

Zviedrija ir darījusi, ko spējusi, lai parādītu, ka neatbalsta šāda veida aktivitātes, norādīja juriste Sāra Lindbaka.

2003.gadā dibinātā vietne kļuvusi par interneta fenomenu, kas ļauj lietotājiem ar torentu tehnoloģijas palīdzību iegūt mūziku, filmas un cita veida failus.

Minētie divi domēni pieder 25 gadus vecai taizemietei Supadavī Trakunrekai, kuru Stokholmas apgabala tiesa identificēja kā biznesa partneri vienam no «Pirate Bay» dibinātājiem - 37 gadus vecajam Frēdrikam Neijam.

Neijs kritizēja šo tiesu kā uzbrukumu izpausmes brīvībai.

Zviedrija vairākkārt mēģinājusi pielikt punktu «Pirate Bay» aktivitātēm. Tiesas jau piespriedušas cietumsodus un lielas sodanaudas «Pirate Bay» dibinātājiem Gotfrīdam Svartholmam-Vargam, Pēteram Sundem, Karlam Lundstremam un Neijam.

Stokholmā decembrī tika konfiscēti «Pirate Bay» serveri, bet jau janvārī vietne atkal atsāka darboties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu