«Spotify» sāk straumēt video un audio raidījumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mūzikas straumēšanas pakalpojums «Spotify» no trešdienas sācis video un audio raidījumu straumēšanu, preses konferencē paziņoja kompānijas dibinātājs.

«Mēs sniegsim klausītājiem dziļāku, bagātīgāku un visaptverošāku pieredzi ar «Spotify«,» teica pakalpojuma dibinātājs un vadītājs Daniels Eks. «Mēs vēlamies, lai «Spotify» kļūtu par jūsu dzīves skaņu celiņu. Tāpēc mēs piedāvājam vēl lielākas izklaides iespējas ar labāko mūziku, audio raidījumiem un videoklipiem. Un mēs esam tikai iesildījušies!»

Pakalpojumā «Spotify» var noklausīties mūziķu «Jungle», Maika Skinera un «Tyler the Creator» veidotos radio raidījumus, kā video rullīšus no televīzijas kanāliem un interneta portāliem ABC, BBC, «Financial Times», «Conde Nast Entertainment», «Comedy Central», ESPN, «Maker Studios», NBC, TED, «The Nerdist» un «Vice Media».

«Spotify» patlaban novērtēts uz 8,4 miljardiem ASV dolāru (7,4 miljardiem eiro).

Pateicoties straumēšanas pakalpojumu popularitātei, digitālo mūzikas ierakstu pārdošanas apjoms pirmoreiz vēsturē panācis taustāmus formātus. Gan digitālie, gan taustāmā veidā izdotie mūzikas ieraksti patlaban pārstāv apmēram 46% no kopējā mūzikas tirgus katrs. Pārējos 8% veido izmantošana citu mūziķu koncertos, filmās un reklāmās.

Straumēšanas pakalpojumi ar maksas abonementiem joprojām veido nelielu daļu no kopējiem mūzikas tirgus ieņēmumiem, taču pagājušajā gadā to ieņēmumi pieauga par 39%, sasniedzot 1,57 miljardus ASV dolāru (1,49 miljardus eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu