Drošības festivālā aicinās domāt arī par bērnu drošību internetā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

2015.gada 30.maijā nu jau trešo gadu pēc kārtas, atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, Esplanādē tiek rīkots ikgadējais drošības festivāls bērniem un ģimenēm «Piedzīvojumu vasara».

Drošības festivālā piedalās operatīvie dienesti, kā arī dažādi uzņēmumi un iestādes, kam ir būtiski aktualizēt jautājumus, kas skar bērnu un jauniešu drošību, lai vasara tiktu aizvadīta bez liekām raizēm un pārdzīvojumiem.

Kā ļoti svarīga tiek akcentēta bērnu drošība ne tikai uz ielas vai pie ūdens tilpnēm, bet arī virtuālajā vidē, kurā skolēni pavada lielu brīvā laika daļu arī vasarā, TVNET informēja «Net-Safe Latvia» Drošāka interneta centra koordinatore Ieva Jankovska.

Drošības festivālā tiks izvietots Latvijas Interneta asociācijas Drošāka interneta centra stends, kurš katru gadu izpelnās lielu apmeklētāju ievērību un interesi. Drošāka interneta stendā sarūpēti interesanti uzdevumi gan pašiem mazākajiem, gan arī jau aktīvajiem interneta lietotājiem, lai pārbaudītu bērnu zināšanas par internetu un ar to saistītām tehnoloģijām, kā arī sniegtu praktiskus padomus, kā rūpēties par savu drošību internetā. Stendā būs arī iespēja uz ekrāniem vērot krāsainas filmiņas un izglītojošus video par drošu interneta lietošanu, kā arī uzdot jautājumus ekspertiem.

Drošības festivāls Esplanādē norisināsies 30.maijā, no plkst.12.00 - 18.00

Net-Safe Latvia Drošāka interneta centra darbību nodrošina Latvijas Interneta asociācija ar partneriem - Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju un Latvijas Pašvaldību mācību centru. Galvenie darbības virzieni ir sabiedrības, īpaši bērnu un jauniešu izglītošana un informēšana par galvenajiem riskiem internetā un kā no tiem izvairīties, nodrošināt uzticības tālruņa 116111 darbību, kā arī nodrošināt iespēju sabiedrībai www.drossinternets.lv mājas lapā ziņot par nelegālu interneta saturu un pārkāpumiem internetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu