Latvijā regulāri internetu lieto 68% iedzīvotāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā regulāri internetu lieto 68% iedzīvotāju, liecina pētījumu kompānijas «TNS» interneta patēriņa paradumu pētījums.

«TNS Latvia Digital» pētījuma rezultāti liecina, ka internetu 2015.gada pavasarī vismaz reizi mēnesī ir izmantojuši vidēji 77% jeb 1 285 000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem, kas ir par sešiem procentpunktiem vairāk nekā pērn. Regulāri – katru dienu 2015.gada pavasarī internetu izmanto vidēji 68% iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem, kas ir par astoņiem procentpunktiem vairāk nekā 2014.gada atbilstošajā periodā.

Regulāro interneta lietotāju skaita pieaugums vērojams visās iedzīvotāju vecuma grupās. Tomēr visstraujākais tas ir iedzīvotāju vidū, kas ir vecumā no 40 līdz 49 gadiem. Internetu katru dienu šā gada pavasarī izmantojuši 71% šīs vecuma grupas pārstāvju, kas ir par 15 procentpunktiem vairāk nekā pirms gada.

Salīdzinoši straujāks regulāro interneta lietotāju īpatsvara pieaugums vērojams lauku iedzīvotāju, cittautiešu un strādājošo iedzīvotāju vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu