ES optisko internetu vairāk nekā Latvijā lieto tikai Rumānijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Optisko internetu ar ātrumu virs 100 megabitiem sekundē (Mbit/s) vairāk nekā Latvijā no Eiropas Savienības (ES) valstīm lieto tikai Rumānijā, teikts Eiropas Komisijas ziņojumā par elektronisko sakaru nozares tirgu un aktualitātēm, iekļaujot aktuālo informāciju par nozares regulējumu 2014.gadā.

Kā teikts ziņojumā, Latvijas 40% lielais optiskā interneta ar ātrumu virs 100 Mbit/s abonentu īpatsvars ir otrais lielākais rādītājs ES, ko pārspēj tikai Rumānija ar 48% abonentu īpatsvaru. Tikmēr Lietuvai un Igaunijai šie rādītāji ir krietni zemāki, attiecīgi 11% un 5%.

Savukārt kategorijā, kurā izvērtēts abonentu īpatsvars interneta ātrumam līdz 30 Mbit/s, Latvija ar 54% atrodas ceturtajā vietā, atpaliekot no Beļģijas, Rumānijas un Maltas. Lietuvai un Igaunijai šajā kategorijā attiecīgi ir 52% un 24% liels abonentu īpatsvars.

Eiropas Komisijas ziņojumā par elektronisko sakaru nozares tirgu un aktualitātēm, iekļaujot aktuālo informāciju par nozares regulējumu 2014.gadā, piedalījušās visas ES dalībvalstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu