Interneta pirkuma apstiprināšanai būs jāuzņem selfijs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Starptautiskā elektronisko maksājumu sistēma MasterCard jau šā gada rudenī sāks testēt programmu, kuras ietvaros paredzēts izstrādāt jaunu tiešsaistes maksājumu apstiprināšanas tehnoloģiju, izmantojot interneta lietotāja sejas skenēšanu. Ar šo metodi MasterCard cer samazināt krāpšanās gadījumu skaitu, kā arī paaugstināt drošības līmeni.

MasterCard uzskata, ka sevis nofotografēšana īpašus apgrūtinājumus neradīs, drīzāk pat atvieglos drošu iepirkšanos internetā, jo papildu paroļu iegaumēšanas vietā atliks vien pret sevi pavērst viedtelefona kameras lēcu.

«Domāju, ka jaunajai paaudzei, kam selfiji ir ikdiena, jaunā sistēma patiks,» MasterCard inovatīvo drošības risinājumu nodaļas direktoru Adžaju Bahalu citē CNN Money.

Patlaban MasterCard tiešsaistes maksājumu apstiprināšanai izmanto drošības tehnoloģiju SecureCode, kas paredz atsevišķas paroles ievadīšanu, lai apstiprinātu, ka maksājums ir jāveic.

Atbilstoši kompānijas sniegtajai informācijai, SecureCode tehnoloģija, kas novērš iespēju pretlikumīgi izmantot maksājumu karti, pērn izmantota trīs miljardos tiešsaistes transakciju. Taču šī tehnoloģija pirms galīgās maksājuma apstiprināšanas pieprasa atsevišķas paroles. Tās ir ne tikai grūti iegaumējamas, bet arī nozogamas vai pārtveramas, raksta Newsru.com.

Tieši šā iemesla dēļ daudzas finanšu kompānijas sekojušas Apple piemēram un darījumu apstiprināšanai sāk ieviest biometrisko datu nolasīšanas tehnoloģijas. Apple, piemēram, izmanto pirkstu nospiedumus, taču tas neizslēdz iespēju izmantot arī citas šāda tipa metodes.

MasterCard iecerētās pilotprogrammas ietvaros paredzēts testēt ne tikai pirkstu nospiedumu, bet arī sejas skenēšanu. Vispirms šim projektam tiks piesaistīti ap 500 cilvēku. Ja testēšanas rezultāti būs labi un apmierinās izstrādātājus, sejas skenēšanas metode kļūs publiska.

Var piezīmēt, ka arī Baltā nama kiberdrošības nodaļas vadītājs ir aicinājis tradicionālās paroles aizstāt ar selfijiem un citām aizsardzības metodēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu