«Kaspersky Lab»: Trīskāršojies mobilo ierīču vīrusu skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šī gada otrajā ceturksnī parādījušās 291 800 jaunas mobilajām ierīcēm domātas ļaunprogrammatūras, kas ir par 2,8 reizēm vairāk nekā pirmajā ceturksnī, teikts virtuālās vides drošības risinājumu izstrādātāja «Kaspersky Lab» kiberdraudu pārskatā par 2015.gada otro ceturksni.

Tāpat pārskatā minēts, ka otrajā ceturksnī konstatēts viens miljons mobilo ierīču ļaunprogrammatūru instalācijas pakešu, kas ir septiņas reizes vairāk nekā pirmajā ceturksnī.

Kibernoziedznieku galvenais mērķis ir banku pakalpojumi mobilajās ierīcēs.

«Kaspersky Lab» 2015.gada pirmā ceturkšņa pārskatā minēta «Trojan-SMS.AndroidOS.OpFake.cc» ļaunprogrammatūra, kas uzbrukusi vismaz 29 banku un finanšu lietojumprogrammām. Šī Trojas zirga jaunākā modifikācija, kas parādījās otrajā ceturksnī, spēj uzbrukt jau 114 banku un finanšu lietojumprogrammām. Tās galvenais mērķis ir nozagt lietotāja akreditācijas datus, ko cita starpā var izmantot, lai uzbruktu dažām populārām lietotnēm e-pastā.

«Kaspersky Lab» ir viens no pasaulē lielākajiem privātajiem informācijas tehnoloģiju drošības programmu izstrādes uzņēmumiem. Uzņēmums reģistrēts Apvienotajā Karalistē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu