Otrajā ceturksnī Cert.lv reģistrējis 721 augstas prioritātes drošības incidentu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šā gada otrajā ceturksnī IT drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv» reģistrējusi un apstrādājusi 721 augstas prioritātes incidentu un 173 000 zemas prioritātes incidentus, liecina «Cert.lv» darbības pārskats par minēto periodu.

Iepriekšējā ceturksnī tika reģistrēti un apstrādāti 868 augstas prioritātes incidenti, bet 2014.gada 2.ceturksnī 736 augstas prioritātes incidenti. «Cert.lv», ka raksturīgi sezonalitātei, augstas prioritātes incidentu skaits ir samazinājies. Vienlaikus turpinājās banku vārdā organizētas pikšķerēšanas kampaņas, taču jaunas, plaša mēroga uz Latviju mērķētas uzbrukumu kampaņas šajā periodā ne tika novērotas.

Gada pirmajā ceturksnī tika reģistrēts 171 441 zemas prioritātes incidents, bet 2014.gada 2.ceturksnī – 102596 zemas prioritātes incidenti. Zemas prioritātes incidentu skaits turpina nedaudz pieaugt, jo tiek papildināts ziņojumu avotu saraksts, norāda «Cert.lv». Izplatītāko apdraudējumu veidi joprojām saglabājas tie paši, apdraudējumu sarakstā klāt nācis «Logjam», kas arī bijis viens no ievērojamākajiem incidentiem šajā ceturksnī.

Salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, gada otrajā ceturksnī audzis konstatēto robottīklu skaits. Mēstuļu izsūtīšanas apjomi nav būtiski kritušies, taču šajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo, samazinājies reģistrētais piekļuves lieguma jeb DDoS uzbrukumu skaits. Pārskata periodā notika virkne dažādu uzbrukuma kampaņu, kas bija mērķētas gan uz valsts un pašvaldību iestādēm, gan uzņēmumiem, gan internetbanku lietotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu