Vislielāko mobilā interneta lejupielādes ātrumu piedāvā LMT; seko «Bite» un «Tele2»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vislielāko mobilā interneta lejupielādes ātrumu - 26,4 megabitus sekundē (Mbps) - saviem klientiem piedāvā telekomunikāciju operators «Latvijas Mobilais telefons», kam seko «Bite» ar 22,0 Mbps un «Tele2» ar 10,5 Mbps, liecina starptautiskā telekomunikāciju tehnoloģiju un konsultāciju uzņēmuma «Omnitele» veikts pētījums.

Papildināts ar Tele2 komentāru

Kā rāda pētījuma dati, LMT piedāvā arī lielāko augšupielādes ātrumu - 13,5 Mbps, kam seko «Bite» ar 10,4 Mbps un «Tele2» ar 2,7 Mbps.

Tāpat pētījums aplūkoja tādu lietotājam svarīgu rādītāju, kā dažādu viedierīču lietotņu gaidīšanas laiku. Laiks no brīža, kad lietotājs veic vietnes pieprasījumu interneta pārlūkā, līdz brīdim, kad saturs parādās uz ierīces ekrāna, LMT mobilo datu tīklā bija četras sekundes, «Bites» tīklā - 5,3 sekundes, bet «Tele2» tīklam tas prasīja 5,8 sekundes.

Līdzīgā stilā - pārlādējot vietni, augšupielādējot bildi, atjauninot savu profilu - tika pārbaudīts gaidīšanas laiks sociālā tīkla «Facebook» lietotnē. Rezultātā tas LMT tīklā bija 3,7 sekundes, «Bites» tīklā - 6,7 sekundes, bet «Tele2» tīklā - 8,8 sekundes.

Vidējais gaidīšanas laiks, iekļaujot tādas lietotnes kā «Twitter», «Instagram», «Youtube», «Dropbox», LMT tīklā bija 4,6 sekundes, «Bites» tīklā - 6,1 sekunde, bet «Tele2» tīklā - 6,7 sekundes.

Kā savā komentārā par pētījuma rezultātiem aģentūrai LETA sacīja «Tele2» tehniskā direktore Līga Krūmiņa, kopš 1.jūlija «Tele2» nodrošina plašāko 4G pārklājumu Latvijā - 90% iedzīvotāju, savukārt «Omnitele» pētījums veikts maijā un šobrīd ir maldinošs, jo jau gandrīz divus mēnešu neatbilst realitātei. «Mēs aicinājām «Omnitele» veikt pētījumu jūlijā, kad mobilo sakaru operatori Latvijā jau būtu sākuši lietot 800 megahercu frekvenci 4G pārraidei, taču «Omnitele» vien viņiem zināmu iemeslu dēļ nolēma mērīt interneta ātrumu maijā, labi apzinoties, ka situācija tūlīt mainīsies,» stāsta Krūmiņa. «Vēlamies vērst uzmanību, ka «Omnitele» ir nozīmīgs konsultāciju pakalpojumu piegādātājs uzņēmumam «TeliaSonera», kas savukārt ir LMT kapitāldaļu lielākais īpašnieks,» piebilda Krūmiņa.

«Omnitele» pētījums veikts 2015.gada maijā visā Latvijā apstākļos, kas ir vistuvākie ikdienas lietotājam - SIM kartes iegādātas operatoru veikalos, veikti izbraukuma testi 2900 kilometru garumā, kā arī stacionārie testi no vairāk nekā 200 atrašanās vietām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu