Finanšu uzņēmumi nepietiekami sargā klientus no tiešsaistes krāpniekiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aptuveni puse banku un maksājumu sistēmu (48 %) dod priekšroku cīņai ar kiberincidentu sekām, nevis līdzekļu ieguldīšanai, lai izvairītos no tiem, — tādi ir Kaspersky Lab sadarbībā ar aģentūru B2B International veiktās aptaujas* rezultāti.

Turklāt aptuveni trešdaļa uzņēmumu apzināti izvēlas reaktīvo pieeju: 29 % respondentu uzskata, ka ir lētāk un efektīvāk izskatīt konkrētus krāpšanas gadījumus nekā rūpēties par to, lai tie nenotiktu.

Aptauja tika veikta banku un maksājumu sistēmu pārstāvju vidū, lai uzzinātu, kas ir to informācijas drošības stratēģijas pamatā, un izprastu finanšu uzņēmumu politiku aizsardzības no tiešsaistes krāpšanas jomā.

Tika konstatēts, ka, atklājot kiberkrāpšanas faktu ar klienta kontu, tikai 41 % organizāciju noteikti veic pasākumus, lai nepieļautu šāda incidenta atkārtošanos nākotnē. 36 % uzņēmumu veic izmantotās ievainojamības analīzi un 38 % kompensē zaudējumus. Aptuveni divas trešdaļas finanšu organizāciju (66 %) cenšas noskaidrot, kas ir uzbrukuma vaininieks.

«Veltīt visus spēkus vienīgi cīņai ar tiešsaistes krāpšanas negatīvajām sekām ir tas pats, kas ārstēt slimības simptomus, nevis tās cēloni. Visticamāk simptomi parādīsies atkal un slimība progresēs. Šajā ziņā Kaspersky Lab ir vienisprātis ar mediķiem: mēs iesakām pievērst īpašu uzmanību profilaksei. Ar katru gadu uzbrucēju paņēmieni kļūst arvien sarežģītāki, un banku nevēlēšanās veikt preventīvus pasākumus veicina finansiālo kibernoziegumu skaita pieaugumu un zaudējumu palielināšanos,» komentē Kaspersky Lab apakšvienības Fraud Prevention vadītājs Ross Hogans.

* Kaspersky Lab un B2B International 2015. gadā veiktā pētījuma «Uzņēmumu informācijas drošība» dati. Pētījumā piedalījās vairāk nekā 5000 uzņēmumu pārstāvju no 26 valstīm, tostarp 131 bankas un maksājumu sistēmas pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu