«Cert.lv»: saistībā ar prezidentūru konstatēti pieci uzbrukumi valsts institūcijām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā tikuši konstatēti pieci uzbrukumi valsts institūcijām saistībā ar prezidentūras norisēm, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja informāciju tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas «Cert.lv» direktore Baiba Kaškina.

«Cert.lv» prezidentūrai gatavojusies veselu gadu, lai nodrošinātu to, ka Latvijas valsts iestāžu resursus nevarētu viegli «izsist» no ierindas. «Kopumā prezidentūra aizritēja diezgan mierīgi. Bija gadījumi, bija kaut kādi uzbrukumi, bet viņi bija stipri mazāk nekā gaidīts. Nebija lielu un postošu seku,» teica Kaškina.

Vienlaikus prezidentūras laikā novēroti pieci gadījumi, kad pret valsts institūcijām tika vērsti piekļuves lieguma uzbrukumi un, kas bijuši saistīti ar prezidentūras norisēm. «Ir konkrētas nozares ministru tikšanās un attiecīgā resursa mājas lapai notiek uzbrukms. Tomēr tādi notikumi bija pieci,» pauda «Cert.lv» direktore. Kaškina arī atzina, ka visbiežāk šādu uzbrukumu izcelsmes valsti ir grūti secināt.

Pēc prezidentūras IT drošības jomā ir iestājies zināms atslābums, teica Kaškina, un patlaban uzbrukumi ir mazāk ar politiskiem notikumiem saistīti, bet tiek novēroti mēģinājumi izkrāpt datus vai naudu, kā arī dažādi uzbrukumi interneta vietnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu