Bijušais ASV Slepenā dienesta aģents atzīts par vainīgu «Bitcoin» zādzībā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kāds bijušais ASV Slepenā dienesta īpašais aģents atzīts par vainīgu elektroniskās valūtas «Bitcoin» zādzībā 800 000 ASV dolāru (713 330 eiro) vērtībā, kas veikta laikā, kad viņš izmeklējis tīmekļa melnā tirgus vietnes «Silk Road» lietu, pirmdien paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

«Silk Road» bija tiešsaistes vietne, kurā slepus tika slēgti nelegāli darījumi, izmantojot «Bitcoin». Vietnes izveidotājam, kuram tika izvirzītas apsūdzības par naudas atmazgāšanu un narkotiku kontrabandu, šī gada maijā piesprieda mūža ieslodzījumu.

32 gadus vecais bijušais ASV Slepenā dienesta darbinieks Šons Bridžess atzīts par vainīgu naudas atmazgāšanā un izmeklēšanas kavēšanā, kas veikta dienesta laikā.

ASV Slepenais dienests atbild par prezidenta un citu nacionālo līderu apsardzi, kā arī izmeklē naudas viltošanas mēģinājumus un citus finanšu noziegumus.

«Bitcoin» ir virtuālā valūta, kurai nav centrālās bankas vai valdības atbalsta, bet to regulē tās lietotāji.

Bridžess tiks tiesāts decembrī Kalifornijā.

«Bridžesa kungs ir atzinis, ka, strādājot par ASV Slepenā dienesta īpašo aģentu, nozaga digitālo valūtu 820 000 ASV dolāru vērtībā, ar šādu rīcību pilnībā laužot sabiedrības uzticību,» teikts prokurores Melindas Hāgas paziņojumā.

Bridžess izmantoja administratora kontu, lai iekļūtu vietnē «Silk Road», un pārskaitīja «Bitcoin» valūtu uz sev piederošu kontu.

Nelikumīgi iegūtie līdzekļi tika pārskaitīti uz Japānu, bet pēc tam atkal uz ASV, kur «Bitcoin» tika pārdoti par 820 000 ASV dolāru.

Vēl viens bijušais aģents, Karls Fors, nesen atzīts par vainīgu digitālās valūtas zādzībā 700 000 ASV dolāru (624 000 eiro) vērtībā.

Augustā Japānā tika apcietināts vēl vienas «Bitcoin» valūtas maiņas tiešsaistes vietnes - «MtGox» - vadītājs, kurš, manipulējot ar datiem, ģenerējis digitālo naudu viena miljona ASV dolāru (892 000 eiro) vērtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu