Cik izmaksā DDoS uzbrukumu seku novēršana

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

DDoS (izkliedētais pakalpojuma atteikuma) uzbrukums uzņēmuma tiešsaistes resursiem vidēji rada zaudējumus no 52 līdz 444 tūkstošu dolāru apmērā atkarībā no uzņēmuma lieluma — šādi dati ir iegūti Kaspersky Lab un B2B International veiktā pētījuma gaitā. Pie šādu uzbrukumu seku novēršanas izdevumiem tiek pieskaitīti arī reputācijas zudums un izmaksas, kas rodas tāpēc, ka publiskais tiešsaistes resurss nav pieejams partneriem un klientiem.

Ekspertu aprēķinātā zaudējumu summa ietver vairākus posteņus. Pētījums liecina, ka DDoS uzbrukuma dēļ 61% cietušo uzņēmumu uz laiku zaudēja piekļuvi uzņēmējdarbībai izšķiroši svarīgai informācijai, 38 % nespēja veikt savu pamatdarbību, bet 33% informēja par garām palaistām uzņēmējdarbības iespējām un līgumiem. Turklāt 29% gadījumu sekmīgiem uzbrukumiem bija negatīva ietekme uz kredītnovērtējumu, bet 26 % uzņēmumu pieauga apdrošināšanas iemaksas.

Vēl DDoS uzbrukuma radīto zaudējumu vidējā summā ir iekļautas incidenta seku novēršanas izmaksas. Piemēram, 65% uzņēmumu bija spiesti izmantot informācijas drošības konsultantu pakalpojumus, 49 % apmaksāja savas IT infrastruktūras pārveidošanas darbus, 46% vērsās pie juristiem, bet 41% — pie riska pārvaldības konsultantiem. Un tie ir tikai biežāk sastopamie izdevumu posteņi.

«Sekmīgs DDoS uzbrukums var apturēt uzņēmējdarbībai kritiskus pakalpojumus, izraisot nopietnas sekas uzņēmumam. Piemēram, mēs konstatējam gadījumus, kad uzbrukumi bankām ir radījuši ne vien vairākas dienas ilgus traucējumus tiešsaistes pakalpojumu darbā, bet arī pārtraukumus bankas karšu apkalpošanā un bankas automātu darbības kļūmes. Tāpēc tagad aizsardzība pret DDoS ir jāuzskata par uzņēmuma kopējās informācijas drošības neatņemamu sastāvdaļu līdztekus aizsardzībai no ļaunprogrammatūrām, mērķuzbrukumiem un datu zādzībām,» norāda Kaspersky Lab virziena Kaspersky DDoS Protection vadītājs Jevgeņijs Vigovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu