Facebook un Instagram atmaksā VKontakte

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Facebook un tam piederošais fotogrāfiju koplietošanas sociālais tīkls Instagram esot sākuši bloķēt saites uz krievu VKontakte.

Ja interneta lietotājs vēlas privātā Facebook ziņā vai visiem redzamā ierakstā, kā arī Instagram komentārā ievietot saiti uz VKontakte (vk.com), abās vietnēs viņš saņem paziņojumu par «aizliegtas saites izmantošanu», atsaucoties uz Gazeta.ru, vēsta Newsru.com.

Papildus tam Facebook galda datora versija piedāvā veikt lietotāja datora tiešsaistes skenēšanu, lai pārliecinātos, vai tas nav inficēts ar kādu ļaunprogrammatūru. Šim nolūkam nepieciešams lejupielādēt atsevišķu programmu F-Secure Online Scanner.

Tai pašā laikā saites uz konkrētu VKontakte lietotāju privātajām lapām, attēliem un video Facebook un Instagram bloķēt necenšas.

Kā atzīmē Newsru.com, VKontakte kopš augusta neļauj ievietot aktīvas saites uz Instagram. Pastāv uzskats, ka tas ir tieši saistīts ar VKontakte pašu izveidoto foto koplietošanas vietni Snapster. Pašreizējais sociālā tīkla direktors Andrejs Rogozovs iepriekš esot izteicies, ka vietne varētu mainīt politiku, ja konkurentu produkti sāktu traucēt, savukārt VKontake dibinātājs Pāvels Durovs Rogozova izteikumiem veltījis kritiku, tos nodēvējot par gļēviem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu