«Tele2» 4G+ tīkls būs pieejams vēl 15 pilsētās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai uzturētu augstu mobilā interneta ātrumu, «Tele2» paralēli uzbūvētajam 4G tīklam attīsta arī 4G+ jeb «LTE Advanced» tīklu, piedāvājot to vēl 15 pilsētās.

«Tele2» un «Zelta zivtiņas» klienti Rīgā un Ventspilī lieto 4G+ tīklu jau kopš šā gada pavasara. Līdz gada beigām «Tele2» 4G+ tīkls kļūs pieejams Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Siguldā, Rēzeknē, bet vēlāk arī Cēsīs, Dobelē, Jūrmalā, Kuldīgā, Ogrē, Olainē, Salaspilī, Saldū, Tukumā un Valmierā.

«Tele2» tehniskā direktore Līga Krūmiņa skaidro, ka, augot klientu skaitam un patēriņam, kompānija vēlas saglabāt augstu mobilā interneta pakalpojuma kvalitāti, tāpēc turpina attīstīt 4G tīkla kapacitāti un pārklājumu, vienlaicīgi arī ceļot jaunas 4G+ bāzes stacijas. Viņa informē, ka patlaban pasaulē tikai 45 valstīs ir pieejams 4G+ tīkls.

4G tehnoloģijas teorētiskais ātrums ir līdz 150 megabitiem sekundē (Mbps), savukārt 4G+ var sasniegt pat 300 Mbps. Šādi ātrumi ir iespējami laboratorijas apstākļos - arī «Tele2» testi apliecina iespēju ar 4G+ tehnoloģiju sasniegt interneta ātrumu tuvu maksimāli iespējamajam. Reālos apstākļos interneta ātrumu ietekmē dažādi faktori - lietotāju skaits, kas vienlaicīgi izmanto internetu vienā bāzes stacijā, lietotāja attālums līdz bāzes stacijai un dažādi ārējās vides faktori - reljefs, ēkas un laikapstākļi.

«Tele2 AB» ir viens no lielākajiem mobilo sakaru operatoriem Eiropā, kas darbojas deviņās valstīs - Austrijā, Igaunijā, Horvātijā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Vācijā un Zviedrijā, kā arī ārpus Eiropas - Kazahstānā.

«Tele2» Latvijā pērn apgrozījis 103 miljonus eiro, bet nopelnījis 17,2 miljonus eiro. Uzņēmums dibināts 1997.gadā un pilnībā pieder SIA «Tele2 Holdings», kas savukārt pieder Zviedrijā reģistrētajam uzņēmumam «Tele2 Sverige Aktiebolag».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu