Aplikācijā «Snapchat» ik dienu noskatās sešus miljardus video

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV uzņēmums «Snapchat» pirmdien apstiprināja, ka ziņu apmaiņas aplikācijā ik dienu tiekot skatīti seši miljardi video.

Aplikācija ļauj lietotājiem sazināties, izmantojot uzņemtus fotoattēlus, video un tekstu. Nosūtītās ziņas tiek izdzēstas dažas sekundes pēc to aplūkošanas.

Salīdzinot ar gada sākumu, «Snapchat» lietotāju aktivitāte palielinājusies trīs reizes.

«Tas viņiem ir liels skaitlis,» norāda kompānijas «Enderle Group» analītiķis Robs Enderle. «Taču jābūt piesardzīgam par šo video saturu. Ja tas ir neatļauts, tad varbūt liela daļa no tiem nemaz neskaitās.»

Analītiķis arī norādīja, ka esot grūti nopelnīt ar video, kuri pazūd pavisam neilgi pēc nosūtīšanas. «Snapchat» darbības modelis atšķiras no vietnes «YouTube» un sociālā tīkla «Facebook», kuros saturs tiek saglabāts.

«Facebook» pagājušonedēļ atklāja, ka tajā katru dienu tiekot skatīti vairāk nekā astoņi miljardi video. Tas ir divreiz vairāk nekā gada sākumā.

«Snapchat» ziņojumi pazūd tūlīt pēc to noskatīšanās, tāpēc dalīšanās ar fotogrāfijām un video tajā šķiet privātāka un nepastāvīgāka nekā citos sociālajos tīklos. Taču pagājušajā mēnesī kompānija ieviesa jaunu funkciju - atkārtoti atvērt video par 99 ASV dolāra centiem (91 eiro centu).

Tādā veidā Losandželosā bāzētais uzņēmums cer gūt papildu ienākumus no lietotājiem, kamēr galvenais ienākumu avots ir reklāma.

«Snapchat» 2011.gadā izstrādāja studentu grupa no Stenforda Universitātes. Aplikācija ir īpaši populāra pusaudžu vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu