Maskava liek «Twitter» Krievijas lietotāju datus glabāt Krievijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Maskava brīdinājusi sociālā tīkla «Twitter» īpašniekus, ka atbilstoši likumam tīkla Krievijas lietotāju privātie dati ir jāglabā Krievijā, trešdien paziņoja Krievijas masu komunikāciju uzraudzības dienests «Roskomnadzor».

Atbilstoši likumam, kas stājās spēkā 1.septembrī, kā Krievijas, tā ārzemju sociālajiem tīkliem, ziņojumapmaiņas sistēmām un meklēšanas programmām Krievijas lietotāju dati ir jāglabā serveros Krievijas teritorijā.

«Roskomnadzor» solījusi bloķēt piekļuvi mājaslapām, kas nepakļausies likuma prasībām.

Krievija ir mainījusi savu nostāju attiecībā uz ASV bāzēto tīklu «Twitter», par kuru sākotnēji tika teikts, ka uz to šī likuma prasības neattieksies, sacīja «Roskomnadzor» pārstāvis sakariem ar presi Vadims Ampelonskis.

Tīklam «Twitter» tomēr ir jāpakļaujas likuma prasībām, jo tas tagad pieprasa lietotāju privātos datus,

viņš sacīja.

«Roskomnadzor» ir nosūtījis sociālajiem tīkliem «Twitter» un «Facebook» oficiālas vēstules, kurās vaicāts, vai tie grasās pakļauties likumam, taču nedz viens, nedz otrs nav atbildējis, atzina Ampelonskis.

«Pirms dažiem mēnešiem «Twitter» mainīja darbības noteikumus un tagad atbilstoši mūsu informācijai ievāc privātus datus,» «Roskomnadzor» vadītājs Aleksandrs Žarovs otrdien sacīja Krievijas medijiem.

Vēl jūlijā dienests skaidroja, ka likums uz «Twitter» neattieksies, jo tas neievāc datus par lietotājiem.

«Twitter» īpašnieki trešdien atteicās komentēt jaunāko informāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu