Ik sekundi pasaulē rodas četri jauni datorvīrusi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ik sekundi pasaulē rodas teju četri jauni datorvīrusi, kas ir 13 000 reižu vairāk nekā pirms 20 gadiem, liecina konferencē «Kaspersky Lab Cyber Security Weekend» prezentētie virtuālās vides drošības risinājumu izstrādātāja «Kaspersky Lab» dati.

Kā rāda «Kaspersky Lab» dati, 1994.gadā pasaulē viens jauns datorvīrus radās ik pēc stundas, kamēr 2006.gadā tas notika jau katru minūti, bet 2011.gadā jauns datorvīruss radās ik pēc sekundes.

Datorvīrusu veidošanās ātrumam ir tendence pieaugt, ko apstiprina jaunākie rādītāji par 2014.gadu, kad ik dienu radās 315 000 jaunu datorvīrusu, kas ir apmēram 3,6 jauni datorvīrusi ik sekundi. Šie vīrusi lielākoties fundamentāli neatšķiras, bet tiek ģenerētas dažādas to variācijas ar nelielām izmaiņām.

«Kaspersky Lab» ir viens no pasaulē lielākajiem privātajiem informācijas tehnoloģiju drošības programmu izstrādes uzņēmumiem. Uzņēmums reģistrēts Apvienotajā Karalistē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu