2016.gadā strauji augs kiberuzbrukumu skaits personas privātumam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2016.gadā strauji augs kiberuzbrukumu skaits personas privātumam, konferencē «Kaspersky Lab Cyber Security Weekend» sacīja virtuālās vides drošības risinājumu izstrādātāja «Kaspersky Lab» Eiropas pētniecības centra vadītājs Marko Preuss.

Kā sacīja Preuss, 2015.gadā «Kaspersky Lab» eksperti novēroja personīgās informācijas vākšanas un izplatīšanas, publiskas apkaunošanas un izspiešanas uzbrukumu skaita pieaugumu, ikvienam, sākot no privātpersonām līdz valstīm, iesaistoties privāto attēlu, informācijas, klientu sarakstu un kodu stratēģiskā noplūdināšanā, lai apkaunotu savus upurus. «Diemžēl šī prakse 2016.gadā turpinās eksponenciāli pieaugt,» uzsvēra Preuss.

Viņš norādīja, ka indivīdiem ir jāiegulda līdzekļi spēcīgā drošības risinājumā visām ierīcēm un jāpāriet uz šifrētu saziņu, tomēr nevajadzētu paļauties vienīgi uz tehnoloģijām. «Kiberdrošības pamatu apguve un drošības risinājuma piedāvāto iespēju izpēte var izglābt no daudziem incidentiem. Turklāt, mūsu dzīvei arvien vairāk atspoguļojoties internetā, var būt lietderīgi pārskatīt savus interneta lietošanas paradumus, jo pēc tam, kad informācija ir augšupielādēta, tā paliek internetā uz visiem laikiem, un to var izmantot pret jums vai jūsu uzņēmumu.»

Arī uzņēmumiem ir svarīgi izglītot darbiniekus par kiberdrošību, piebilda Preuss, aicinot ieviest daudzlīmeņu galapunktu aizsardzību ar papildu proaktīvajiem līmeņiem un aizsargāt visus infrastruktūras elementus, salāpīt ievainojamības, ņemt vērā visu veidu mobilās ierīces un veikt komunikācijas un sensitīvo datu šifrēšanu.

«Kaspersky Lab» ir viens no pasaulē lielākajiem privātajiem informācijas tehnoloģiju drošības programmu izstrādes uzņēmumiem. Uzņēmums reģistrēts Apvienotajā Karalistē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu