«Hilton» viesnīcu datorsistēmas inficētas hakeru uzbrukumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

ASV viesnīcu ķēde «Hilton» otrdien paziņoja, ka hakeri inficējuši dažas no tās datorsistēmām ar ļaunatūru (malware), kas paredzēta kredītkaršu informācijas zagšanai.

«Hilton» neizpauda, vai kādi dati ir nozagti, bet ieteica visiem, kas lietojuši maksājumu kartes kompānijas «Hilton Worldwide» viesnīcās pērn no 18.novembra līdz 5.decembrim vai šogad no 21.aprīļa līdz 27.jūlijam, uzmanīties no neparastām darbībām kredītkaršu vai debetkaršu kontos.

«Hilton» internetā brīdināja, ka ļaunatūras kods, ar kuru inficēti viesnīcu reģistri, var nozagt karšu īpašnieku vārdus kopā ar karšu numuriem, drošības kodiem un derīguma termiņiem.

«Hilton» informēja, ka tā izmeklē šo drošības pārkāpumu un tai izmeklēšanā palīdz tiesu eksperti, tiesībsargājošās iestādes un maksājumu karšu firmas.

Četras dienas pirms tam kompānija «Starwood Hotels», kas ir viesnīcu ķēžu «Sheraton» un «Westin» operatore, paziņoja, ka hakeri ir inficējuši maksājumu sistēmas dažās no tās viesnīcām, iespējams, nopludinot klientu kredītkaršu datus. Šis hakeru uzbrukums skāris «ierobežotu skaitu» viesnīcu Ziemeļamerikā.

Tiesu ekspertu veiktā izmeklēšanā ļaunatūra tika konstatēta dažos restorānos, dāvanu veikalos un citās tirdzniecības vietās viesnīcās, informēja «Starwood».

Par līdzīgu hakeru uzbrukumu oktobrī pavēstīja viesnīcu menedžmenta kompānija «Trump Hotel Collection». Tas var būt noticis no pērnā gada 19.maija līdz šī gada 2.jūnijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu