Latvijas platjoslas interneta piedāvājums ir ceturtais labākais pasaulē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvija vienīgā no Baltijas valstīm iekļuvusi to desmit valstu topā, kas iedzīvotājiem nodrošina labāko fiksēto platjoslas internetu ar ātrumu virs 25 megabitiem sekundē (Mbps) - Latvijas piedāvājums pasaulē ieņem ceturto, bet Eiropā trešo vietu, noskaidrots starptautiskās interneta tehnoloģiju kompānijas «Akamai Technologies» trešā ceturkšņa ziņojumā.

Internetu ar ātrumu virs 25 Mbps Latvijā lieto 14% gadījumu, kas ir ceturtais labākais rādītājs pasaulē.

Pirmajā vietā šajā rādītājā ir Dienvidkoreja ar 24%, kam seko Zviedrija ar 19% un Norvēģija ar 16%.

Aiz Latvijas topā atrodama Honkonga, Šveice, Japāna, Somija, Nīderlande un Čehija.

Savukārt internetu ar ātrumu virs 15 Mbps Latvijā lieto 31% gadījumu, ierindojot Latviju astotajā vietā pasaulē, kamēr pirmā ir Dienvidkoreja ar 45%.

«Nešaubīgi varam teikt, ka kopumā Latvijai ir ne vien Baltijā, bet arī Eiropā labākā interneta infrastruktūra, tāpēc būtiski, lai uzņēmumi un valsts institūcijas aktīvāk izmantotu ātrā interneta priekšrocības,» pētījuma rezultātus komentē «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis. «Lielāka dinamika vajadzīga informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumu lietošanā, lai attīstītu mūsdienīgus e-pakalpojumus, optimizētu izmaksas un radītu jaunu pievienoto vērtību.»

«Akamai» pētījums veikts, lai noskaidrotu interneta pieslēgšanās ātrumu, platjoslas interneta kvalitāti, kā arī kopējās nozares tendences starp tehnoloģiju ziņā attīstītākajām pasaules valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu