Netflix kļūst par «globālu TV tīklu» 190 valstīs, arī Latvijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Video straumēšanas pakalpojums «Netflix» trešdien paziņoja, ka savus pakalpojumus sniegs vēl 130 valstīs, kļūstot par «globālu interneta TV tīklu», aptverot 190 pasaules valstis. «Netflix» būs pieejams arī Latvijā.

«Šodien jūs redzat jauna globāla interneta TV tīkla dzimšanu,» Lasvegasā notiekošajā plaša patēriņa elektronikas preču izstādē paziņoja «Netflix» līdzdibinātājs un izpilddirektors Rīds Hastingss. «Patērētāji visā pasaulē - no Singapūras līdz Sanktpēterburgai, no Sanfrancisko līdz Sanpaulu - varēs uzreiz izbaudīt TV šovus un filmas - vairs nekādas gaidīšanas.»

«Netflix» līdz šim bija pieejams 60 valstīs un no trešdienas vairāk nekā trīskāršojis valstu skaitu, kur pieejami tā pakalpojumi - 190, ieskaitot potenciāli milzīgus tirgus kā Indija, Krievija un Dienvidkoreja. Tomēr pagaidām «Netflix» nav pieejams Ķīnā, kuras valdība cenzē internetā pieejamo saturu, ko uzskata par politiski jutīgu.

«Netflix» vēlas iekļūt Ķīnas tirgū, taču tam ir vajadzīga speciāla valdības atļauja un šis process «prasīs kādu laiku», sacīja Hastingss.

Kompānijas pakalpojumi nebūs pieejami Krimā, Ziemeļkorejā un Sīrijā sakarā ar ASV valdības noteiktajām sankcijām, kas neļauj ASV kompānijām strādāt šajos tirgos.

«Netflix» ir lielākais video straumēšanas pakalpojums pasaulē. Tam ir aptuveni 69 miljoni lietotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu